De familie Braspenning in de kapsalon.
Volledig scherm
PREMIUM
De familie Braspenning in de kapsalon. © Frans Paalman

Instagram en curtain bangs bij Braspenning in de kapsalon: ‘Iedere generatie leert van de volgende’

Deze regio kent relatief veel familiebedrijven: ondernemingen die van generatie op generatie overgaan en een steunpilaar vormen onder de regionale economie. Maar is bedrijfsopvolging binnen de familie nog altijd vanzelfsprekend? Deze week kapsalon Braspenning Coiffures uit Zwolle.

  1. Kota Radja in Hattem is zeker niet de zoveelste ‘Chinees’
    PREMIUM

    Kota Radja in Hattem is zeker niet de zoveelste ‘Chinees’

    Over de Chinese keuken zijn genoeg vooroordelen: je kunt er drie dagen van eten, de sauzen lijken op elkaar, de decoratie van wortel wordt meerdere malen gebruikt en het eten zelf is niet echt verfijnd. Of ze nu waar zijn of niet, Kota Radja in Hattem lijkt zich te onderscheiden. Als lid van de FER (Fine Eastern Restaurants) staan ze als één van de dertig leden garant voor topkwaliteit en service. Daarnaast hebben we vernomen dat er zo af en toe ook sterrenchefs aanschuiven en blijkt de eigenaar tevens een sommelier. We zijn benieuwd!
  2. Met wat meer draaiuren en personeel heeft De Galantijn in Zutphen zeker potentie
    PREMIUM

    Met wat meer draaiuren en personeel heeft De Galantijn in Zutphen zeker potentie

    Een jaar geleden, vlak voor de coronaperiode, namen Niels Buiting en Michiel de Rooy Restaurant De Galantijn, een begrip in Zutphen, over. De Frans-georiënteerde keuken wordt voortgezet en er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de seizoenen en streekproducten. Naast een drie tot zeven gangen verrassingsmenu staan er enkele klassieke gerechten op de kaart. Maar als we zo naar onze buren kijken, laat iedereen zich graag verrassen.