Colonnes elektrische choppers duiken steeds vaker op in de Veluwse bossen. Nationaal Park de Hoge Veluwe heeft afgelopen voorjaar al een verbod ingesteld voor de elektrische scooters.
Volledig scherm
PREMIUM
Colonnes elektrische choppers duiken steeds vaker op in de Veluwse bossen. Nationaal Park de Hoge Veluwe heeft afgelopen voorjaar al een verbod ingesteld voor de elektrische scooters. © Bram van de Biezen

Invasie e-choppers leidt tot irritatie in Veluwse bossen: ‘Op smalle paden geldt recht van de sterkste’

POLLHet wordt steeds drukker op de fietsroutes in de Veluwse bossen. Doordat veel smalle paden niet zijn toegerust op deze invasie van tweewielers, zorgt dat voor irritaties over en weer. Naast de beruchte wielrenners, vormen met name de colonnes elektrische choppers een steeds grotere ergernis. ,,Fietsers worden tot afstappen gedwongen.’’

19 reacties

 • K Plop

  2 jaar geleden
  Ga lekker bewegen met je dikke pens en reet. Bizar dat nu er een accu in zit de bossen in gaan, eerder had men de kracht en conditie niet om het met een echte fiets te doen.
 • R.A. Fokkink

  2 jaar geleden
  Vind het vooral een zielig gezicht, zo'n kudde bewegingsarmoede. Wat is er mis met fietsen? Hoezo is niet moe worden 'perfect'?
 • Reinder Bosch

  2 jaar geleden
  Ik beveel iedereen de cursus aan "Hoe voorkom ik irritatie bij anderen". En als we dan geslaagd zijn en jaarlijks een herhalingscursus doen is elk probleem in Nederland opgelost. Niet het eigen vrijheidsideaal moet voorop staan in een overvol Nederland, maar de impact van ieders gedrag op anderen. Dit geld in het verkeer, in je tuin, op de camping. Op de foto zie ik een grote groep E-choppers genietend op een brede weg, zonder overlast voor anderen. Zo kan het en hoort het in Nederland.
 • Henk van Gelder

  2 jaar geleden
  Zorg voor rust op de fietspaden. Geen scooters en zeker geen grote groepen.
 • D E Loeff

  2 jaar geleden
  Het gaat om de zogenaamde niet verplichte fietspaden. Het zwarte orde met daarop de tekst fietspad. Op dit fietspad mogen geen snorfietsen rijden met ingeschakelde benzinemotor. Sinds er snorfietsen zijn met elektromotor mogen deze wel op deze fietspaden. De regel gewoon aanpassen, geen snorfietsen.