Invasie van naaktslakken teistert volkstuintjes in Oost-Nederland: ‘In 40 jaar nog niet meegemaakt’

videoVolkstuintjeshouders klagen er steen en been over: naaktslakken. Volgens velen lijken het er meer dan ooit. De kleine glibberige diertjes zijn niet meer kieskeurig en eten heel wat moestuintjes leeg. Hoe groot is het probleem precies en wat is er tegen te doen?

6 reacties

 • Eva Langenkamp R

  2 jaar geleden
  veel zout strooien ook veel in de rondte gaan ze dood
 • Saddy de Koning

  2 jaar geleden
  Bij vochtig weer savonds slakken oppakken werkt prima.(zie Melle) Als je ze in een afsluitbare pot doet en als je klaar bent daar een flinke dosis zout bij doet en even flink schud zijn ze binnen enkele seconden dood. Echt veel sneller en dus diervriendelijker als in de kliko.
 • Marianne Steenbergen

  2 jaar geleden
  Zo herkenbaar dit. Maak in de ochtend een wandeling langs het water en echt overal zie je naaktslakken. De slakken met huisje zijn echt in de minderheid. Ik denk vanwege de huidige woningnood. Marianne Steenbergen
 • Melle van der Meulen

  2 jaar geleden
  Wachten tot het donker wordt, zaklantaarn en zak mee. En dan maar slakken plukken. Daarna heel diervriendelijk zak dicht knopen en in kliko. Wij doen het elke avond en het werkt uitstekend. Ze vermenigvuldigen zich dan niet meer en de populatie neemt zienderogen af. Ook hebben ze een voorkeur voor bepaalde planten. Tomaten planten werken afstotend. Zet ze tussen je andere planten en deze zijn ook veilig!
 • N Hoek

  2 jaar geleden
  de slakken politie bellen en zelf veel bier drinken dat gaat zeker helpen
 1. Columbia diep in de problemen, Rohda Raalte veel te sterk voor Alcides en Heino pakt uitstekend punt
  Liveblog

  Columbia diep in de problemen, Rohda Raalte veel te sterk voor Alcides en Heino pakt uitstekend punt

  Alcides won de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop en was er alles aan gelegen die zege een goed vervolg te geven op bezoek bij Rohda. Maar de promovendus uit Raalte bleek een paar maatjes te groot voor de Meppeler ploeg. Heino pakte knap een punt in en tegen Hoogeveen, terwijl Schalkhaar een belangrijke overwinning boekte op AZC. Columbia beleefde daarentegen een dramatische herstart.