Comité Dierennoodhulp demonstreert tegen het offeren van dieren. ,,Maar wij zijn tegen ieder vorm van slachten'', zegt Sandra van de werd, oprichtster van deze organisatie.
Volledig scherm
Comité Dierennoodhulp demonstreert tegen het offeren van dieren. ,,Maar wij zijn tegen ieder vorm van slachten'', zegt Sandra van de werd, oprichtster van deze organisatie. © Sandra van de Werd, Comité Dierennoodhulp

Is het religieus offeren van dieren nog van deze tijd?

Het islamitische Offerfeest roept niet voor het eerst weerstand op: is religieus offeren van dieren nog wel van deze tijd?

20 reacties

 • Sanny Klingler-Sadelaar

  2 jaar geleden
  Ik ben geen moslim maar we mogen het geloof op zich niet veroordelen en waanzin noemen. Vroeger werden er schapen van de boeren gestolen en werden die privé ergens geslacht onder slechte omstandigheden en daarom is het veranderd in wat het nu is. In samenspraak met gelovigen die dierenoffers brengen moeten komen, niet alleen de Islam dus. De reden als beschreven wil niet zeggen dat wij het moeten doen. Ik ben geen vegetariër maar gewoon nuchter. Ik hoop dat er iets op gang kan komen zo.
 • Andre Klumpje

  2 jaar geleden
  Nee, dieren offeren is niet meer van deze tijd en moet 'm.i. ook verboden worden. Wanneer je echt God wil dienen, leef naar Zijn geboden en ga zelf op je knieen en dank Hem in al je gebeden.
 • henk hartog

  2 jaar geleden
  NEE, hoort hier niet thuis. Ik begrijp dat mensen vlees eten, de een wat veel, dan ander weinig, de ander niet.. Maar dit hoort niet in Nederland, gewoon verdoven, klaar... Géén punt, kan makkelijk en simpel. Wij eten max 3 x per week vlees, is genoeg
 • Eduard Prinsen

  2 jaar geleden
  Tijden veranderen hoop dat mensen met religie dit ook zo gaan zien.
 • Jan Willemsen

  2 jaar geleden
  Stop met die religieuze waanzin