Sportschooleigenaar Rutger Brakel in de fitnesszaal van de vestiging aan de Geert Grootestraat in Zwolle. Volgens brancheorganisatie NL Actief is er een overaanbod fitnesscentra in Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Sportschooleigenaar Rutger Brakel in de fitnesszaal van de vestiging aan de Geert Grootestraat in Zwolle. Volgens brancheorganisatie NL Actief is er een overaanbod fitnesscentra in Nederland. © Frans Paalman

Ja, er zijn te veel sportscholen in Oost-Nederland. Maar ook ja, ‘we hebben ze straks hard nodig’

We gaan met z'n allen meer sporten. Maar het aantal sportscholen en fitnesscentra groeit sneller en het aantal personal trainers en leefstijlcoaches explodeert zo ongeveer. We hebben er zelfs te veel van. ,,Het aanbod groeit sneller dan de vraag", constateert directeur Ronald Wouters van brancheorganisatie NL Actief. Wat nu? 

2 reacties

 • jos zoet

  1 jaar geleden
  De meeste fietsen en sportschoenen staan ongebruikt.. Gewoon het bos in en trimmen. Geen sportschool nodig..
 • Marianne Steenbergen

  1 jaar geleden
  Heel herkenbaar. Lid worden geen tijd hebben en weer stoppen. Daarom vind ik die pauzeknop een heel goed idee. Marianne Steenbergen
 1. Keiharde dreun voor Rohda Raalte, Heino verliest van Hollandia en SC Emmeloord doet goede zaken
  Liveblog

  Keiharde dreun voor Rohda Raalte, Heino verliest van Hollandia en SC Emmeloord doet goede zaken

  Rohda Raalte boekte vorige week nog een klinkende zege op Alcides, maar kreeg vandaag op bezoek bij SJC een flinke dreun te verwerken. De ploeg uit Noordwijk won met liefst 7-1. Ook Heino is er niet in geslaagd het goede resultaat uit de eerste wedstrijd na de winterstop een passend vervolg te geven, terwijl de ontmoeting tussen Alcides en Westlandia voortijdig werd gestaakt. In 2J deed SC Emmeloord uitstekende zaken door EMMS te verslaan.