Laura van de Belt en haar vriend Jaimy Vijge moeten nog heel even wachten. Vanaf 1 september is het appartement met de drie bloembakken aan het balkon van hen. Gekocht met een starterslening.
Volledig scherm
PREMIUM
Laura van de Belt en haar vriend Jaimy Vijge moeten nog heel even wachten. Vanaf 1 september is het appartement met de drie bloembakken aan het balkon van hen. Gekocht met een starterslening. © Henri van der Beek

Jaagt starterslening de huizenprijzen nog verder omhoog? ‘Geen idee, maar wij hebben een appartement!’

Startersleningen liggen onder vuur. Al helemaal nu veel gemeenten - Lelystad voorop - massaal de limieten verhogen. Sympathiek hoor, dat je starters op de woningmarkt zo een zetje wilt geven en ‘weer binnen boord wilt halen’. De werkelijkheid is dat het niets helpt en de woningprijzen eerder nog verder opjaagt, waarschuwt onder andere toezichthouder AFM. Waar of niet waar? 

5 reacties

 • Andreas Hagedoorn

  1 maand geleden
  Moeilijk onderwerp. Iedereen heeft er een mening over. Het is ook heel persoonlijk. Er is een stimulatiebeleid voor de startende koper m.b.t. de overdrachtsbelasting. In dat kader helpt de gemeente de startende koper met een starterslening. Voor de startende koper zijn er anders minder kansen. Daarnaast zal de vraagprijs van een woning door een hoger leenbedrag niet omlaag gaan, maar vanuit de gedachte van een tekort in het aanbod t.a.v. de vraag wordt het huis sowieso wel verkocht.
 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Ik zie de huizenmarkt als bewijs voor het voor de moraal van het kapitalisme,door en door verrot
 • ineke koppelman-meijerink

  1 maand geleden
  Dit gebeurd al jaren bij de huur huizen, hoge huur vragen, ze krijgen toch subsidie.
 • jos zoet

  1 maand geleden
  Woningnood... Schande van deze natie.. / regering Rutte...
 • henk hartog

  1 maand geleden
  Ja, ligt onder vuur.. Vooral DE woningnood. Dat is veel erger. Miljoenen mensen wachten al jaren op een Huurwoning. Ook dat veel ervan een koophuisje willen. EN de woningnood bij Huurwoningen is groot en blijft groot.. Ohja, ook onze nw Nederlanders krijgen een huisje in jouw straat.... Wordt tijd dat DENHAAG actie gaat ondernemer tegen die Huisjesmelkers die heel veel opkopen en hoge huur vraagt.. Hop DENHAAG, actie, uit je bedje