Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA / ROOS KOOLE

Jongere is bang om te bellen, 'appen en mailen is veiliger'

Bijna de helft van de jongeren is bang om te bellen, blijkt uit onderzoek. Ze communiceren liever zonder te praten. Volgens professor Peter Nikken - lector Jeugd en Media bij Hogeschool Windesheim in Zwolle en hoogleraar Mediaopvoeding bij Erasmus Universiteit Rotterdam - blokkeren jongeren omdat ze niet weten wat er van hen verwacht wordt.

Jongeren sturen veel liever een berichtje dan dat ze iemand aan de telefoon krijgen. Een belangrijke reden hiervoor is bel-angst. Bijna 40 procent van de jongeren heeft hier last van. Oproepen worden het liefst genegeerd of snel weggedrukt. 

  1. Gezelligheid en een goed salaris, dan komen vakantiewerkers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen
    PREMIUM

    Gezellig­heid en een goed salaris, dan komen vakantie­wer­kers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen

    Hoe krijg je 2000 jongeren zo ver dat ze in hun zomervakantie voor je willen werken? Bij Van Dijk Educatie in Kampen hebben ze het antwoord gevonden: zorgen dat ze het gezellig hebben en leuk kunnen verdienen. Zo krijgt het bedrijf in de zes weken durende zomerpiek alle plekken gevuld, terwijl volgens analyses van onder meer uitzendorganisatie Randstad Groep de krapte op de arbeidsmarkt ‘een historisch hoogtepunt’ heeft bereikt.