De coronakaart van 13 juli 2021.
Volledig scherm
De coronakaart van 13 juli 2021. © ANP / LocalFocus

KAART | Aantal besmettingen in regio stijgt, Deventer blijft zorgenkindje

CHECK JOUW GEMEENTEDeventer is opnieuw de gemeente met de meeste coronagevallen in de regio. Met 73,5 besmettingen per 100.000 inwoners blijft het virus stevig aanwezig in de Hanzestad. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers. Urk - eerder nog een grote brandhaard - en Heerde scoorden de afgelopen 24 uur opvallend goed.

0 reacties

 1. KAART | Aantal besmettingen in de regio in de pas met landelijk beeld, Flevoland blijft op niveau ‘zeer ernstig’
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | Aantal besmettin­gen in de regio in de pas met landelijk beeld, Flevoland blijft op niveau ‘zeer ernstig’

  Het aantal nieuwe besmettingen in de regio blijven redelijk stabiel, blijkt uit de de nieuwste cijfers van het RIVM. Toch zijn er wat opmerkelijke zaken te zien. Was Deventer in absolute zin gisteren nog een uitschieter met 36 besmettingen, vandaag zijn het er 15. In Zwolle is het omgekeerde aan de gang: daar liep het totale aantal positieve testen op van 16 naar 39.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.