De coronakaart van Oost-Nederland op donderdag 20 mei.
Volledig scherm
De coronakaart van Oost-Nederland op donderdag 20 mei. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

KAART | Aantal positieve coronatests in regio neemt af, maar Brummen schiet plots in het rood

CHECK JOUW GEMEENTEHet aantal nieuwe positieve coronatests in deze regio is vandaag ten opzichte van gisteren gedaald. Waar tussen woensdag- en donderdagochtend nog 467 inwoners positief getest werden gebeurde dit de dag erna 356 keer. Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland blijft met 182 positieve tests regionaal koploper.

 1. SV Urk gaat onderuit op eigen veld, DVS’33 knokt zich naar een punt en HHC wint voor het eerst sinds 24 september
  Liveblog

  SV Urk gaat onderuit op eigen veld, DVS’33 knokt zich naar een punt en HHC wint voor het eerst sinds 24 september

  Er stond in de eerste maanden van dit seizoen geen maat op HHC Hardenberg, maar na de ruime nederlaag tegen Rijnsburgse Boys was de ploeg van Pascal Diender een tijdje de weg kwijt. Vandaag werd er eindelijk weer gewonnen. SV Urk slaagde er daarentegen niet in de drie punten op eigen veld te houden, terwijl DVS’33 pas heel laat gelijk maakte bij Ter Leede. Dat en nog veel meer kwam in de afgelopen uren voorbij in het liveblog.
 2. SV Urk knokt zich naar zege op emotionele middag, DVS blameert zich en HHC en Staphorst pakken drie punten
  Liveblog

  SV Urk knokt zich naar zege op emotionele middag, DVS blameert zich en HHC en Staphorst pakken drie punten

  Op een emotioneel zeer beladen middag heeft SV Urk voor de zoveelste keer dit jaar laten zien dat het mentaal uitstekend in elkaar zit. De ploeg van Gert-Jan Karsten, die van de week zijn zoon verloor, knokte zich op de valreep naar een belangrijke zege op Hoek. Ook HHC Hardenberg en Staphorst trokken de drie fijne punten over de streep, terwijl DVS’33 teleurstellend voor de dag kwam en twee punten liet liggen tegen de hekkensluiter. Dat en nog veel meer kwam er vanmiddag voorbij in het liveblog.