Veel gemeenten in Oost-Nederland kleuren rood op de coronakaart.
Volledig scherm
Veel gemeenten in Oost-Nederland kleuren rood op de coronakaart. © Rob Engelaar

KAART | Biblebelt slingert nu als een rood lint over de corona­kaart, aantal ziekenhuis­op­na­mes stijgt

CHECK JOUW GEMEENTEHet aantal nieuwe coronabesmettingen in Oost-Nederland blijft toenemen. Steeds meer gemeenten kleuren rood op de kaart. Opvallend is dat het virus in een flink deel van de Biblebelt veel wordt waargenomen.

19 reacties

 • jos zoet

  1 maand geleden
  Het maakt niet uit wat de boodschap is, altijd zijn er figuren die er achteraan rennen en hun wil trachten op te leggen. Nu staat de kerk in ieder geval wel in het midden.. (van het knalrode gebied )
 • Eddy Masselink

  1 maand geleden
  Vrijwel overal ter wereld is religie de bron van ellende, oorlogen en vetes. Hoe dom kan iemand zijn om de wil van slechts één verzonnen denkbeeld, zoals een god, een allah of wat dan ook, maatgevend te laten zijn?
 • Sina Hogeboom

  1 maand geleden
  Ja Mark S ik vraag me ook af waar is toch de griep gebleven.Ik snap de mensen in die geloof gemeenschappen niet.Zijn ze dan nergens voor geprikt,zijn het kluizenaars.
 • J Willemsen

  1 maand geleden
  Ophouden met corona nieuwtjes. Ik ben gevaccineerd en er klaar mee. Klimaat is belangrijker
 • Sandra Hogervorst

  1 maand geleden
  Naast de Bible Belt is er ook een hoog percentage besmettingen van ongevaccineerde in wijken /stadsdelen waar veel moslims wonen, zowel orthodoxe christenen als moslims laten zich niet vaccineren. De Bible Belt onder een vergrootglas, maar Amsterdam West, Kanaaleiland, Overvecht, Rotterdam Zuid en vele andere stadskernen met een laag vaccinatie percentage worden niet zo breed uitgemeten door de MSM. Opgeheven vingertje prima maar laten we wel eerlijk kijken naar alle gelovigen zonder vaccinatie
 1. Wij houden de voeten droog omdat waterschap voor tientallen miljoenen de gemalen verbetert
  PREMIUM
  video

  Wij houden de voeten droog omdat waterschap voor tientallen miljoenen de gemalen verbetert

  Hoosbuien met flinke wateroverlast of juist langdurige perioden zonder neerslag. De klimaatverandering zorgt voor steeds meer extremen in het weer. En dat betekent werk aan de winkel voor Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDOD). Om er voor te zorgen dat we de voeten droog houden is het waterschap op dit moment bezig met het verbeteren van maar liefst 60 gemalen, stuwen en waterinlaten.