De coronakaart in Oost-Nederland kleurt vandaag felrood. Vooral in de gemeente Zwartewaterland is de situatie zorgelijk.
Volledig scherm
De coronakaart in Oost-Nederland kleurt vandaag felrood. Vooral in de gemeente Zwartewaterland is de situatie zorgelijk. © ANP / Local Focus

KAART | Bijna 1000 nieuwe besmettin­gen in regio (en de kaart wordt steeds roder)

CHECK JOUW GEMEENTEHet aantal nieuwe coronabesmettingen in Oost-Nederland schiet nog verder omhoog. De teller staat vandaag op bijna duizend nieuwe gevallen. Op de coronakaart kleuren vijftien gemeenten donkerrood, terwijl dat er gisteren nog ‘slechts’ zes waren. Veel daarvan liggen op de Veluwe, al blijft de situatie met name Zwartewaterland en ook Staphorst het slechtst van allemaal.

19 reacties

 • Guido De Wit

  1 maand geleden
  Zie staatscourant maart 2020 bekendmakingen. Ik hoop dat mensen, en vooral de helaas gevaccineerden, de ogen openen!!
 • Vermolen

  1 maand geleden
  van Essen...maak je niet zo druk. Je krijgt het zo aan je hart. Er is dan geen bedje voor jouw in het ziekenhuis.
 • Arend van Faassen

  1 maand geleden
  Evert Koekoek, ik denk de gevacineerde met onderliggende klachten die door de niet gevacineerde is besmet
 • Sina Hogeboom

  1 maand geleden
  E Goedhart zoveel mensen zoveel meningen.Neem honderd mensen allemaal hebben ze andere meningen over Corona de discussie daarover kan beter worden gestopt.Zelf in mijn familie denken ze daar verschillend over!!Doe wat jezelf denkt dat goed is,klaar met dat gedram!!
 • evert koekkoek

  1 maand geleden
  @Reinder Bosch, "Ongevaccineerde is een automobilist" die inderdaad door onbezonnen gedrag een kans loopt op een IC te moeten worden opgelapt. U vergeet echter dat deze ongevaccineerde schade aan anderen kan toebrengen en die als gevolg van misdragingen van dit soort automobilist(en) ook op een IC opgelapt moeten worden. Wat nu als er nog maar één IC bed beschikbaar is, wie eerst???
 1. Wij houden de voeten droog omdat waterschap voor tientallen miljoenen de gemalen verbetert
  PREMIUM
  video

  Wij houden de voeten droog omdat waterschap voor tientallen miljoenen de gemalen verbetert

  Hoosbuien met flinke wateroverlast of juist langdurige perioden zonder neerslag. De klimaatverandering zorgt voor steeds meer extremen in het weer. En dat betekent werk aan de winkel voor Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDOD). Om er voor te zorgen dat we de voeten droog houden is het waterschap op dit moment bezig met het verbeteren van maar liefst 60 gemalen, stuwen en waterinlaten.