De coronakaart in Oost-Nederland kleurt vandaag felrood. Vooral in de gemeente Zwartewaterland is de situatie zorgelijk.
Volledig scherm
De coronakaart in Oost-Nederland kleurt vandaag felrood. Vooral in de gemeente Zwartewaterland is de situatie zorgelijk. © ANP / Local Focus

KAART | Bijna 1000 nieuwe besmettin­gen in regio (en de kaart wordt steeds roder)

CHECK JOUW GEMEENTEHet aantal nieuwe coronabesmettingen in Oost-Nederland schiet nog verder omhoog. De teller staat vandaag op bijna duizend nieuwe gevallen. Op de coronakaart kleuren vijftien gemeenten donkerrood, terwijl dat er gisteren nog ‘slechts’ zes waren. Veel daarvan liggen op de Veluwe, al blijft de situatie met name Zwartewaterland en ook Staphorst het slechtst van allemaal.

19 reacties

 • Guido De Wit

  1 maand geleden
  Zie staatscourant maart 2020 bekendmakingen. Ik hoop dat mensen, en vooral de helaas gevaccineerden, de ogen openen!!
 • Vermolen

  1 maand geleden
  van Essen...maak je niet zo druk. Je krijgt het zo aan je hart. Er is dan geen bedje voor jouw in het ziekenhuis.
 • Arend van Faassen

  1 maand geleden
  Evert Koekoek, ik denk de gevacineerde met onderliggende klachten die door de niet gevacineerde is besmet
 • Sina Hogeboom

  1 maand geleden
  E Goedhart zoveel mensen zoveel meningen.Neem honderd mensen allemaal hebben ze andere meningen over Corona de discussie daarover kan beter worden gestopt.Zelf in mijn familie denken ze daar verschillend over!!Doe wat jezelf denkt dat goed is,klaar met dat gedram!!
 • evert koekkoek

  1 maand geleden
  @Reinder Bosch, "Ongevaccineerde is een automobilist" die inderdaad door onbezonnen gedrag een kans loopt op een IC te moeten worden opgelapt. U vergeet echter dat deze ongevaccineerde schade aan anderen kan toebrengen en die als gevolg van misdragingen van dit soort automobilist(en) ook op een IC opgelapt moeten worden. Wat nu als er nog maar één IC bed beschikbaar is, wie eerst???
 1. ‘Liefde voor de natuur ontwikkelen’ staat voor op bij de Natuurwerkdag, maar de extra handen zijn ook meer dan welkom
  PREMIUM
  update

  ‘Liefde voor de natuur ontwikke­len’ staat voor op bij de Natuurwerk­dag, maar de extra handen zijn ook meer dan welkom

  Zagen, bollen planten of boompjes en struiken verwijderen, honderden vrijwilligers staken vrijdag en zaterdag de handen uit de mouwen tijdens de Natuurwerkdag. Niet alleen goed om de liefde voor de natuur te ontwikkelen, maar ook hard nodig. ,,Ons budget is niet toereikend voor al het onderhoud’’, zegt boswachter in het Kuinderbos Harco Bergman.