Nog vier gemeenten in Oost-Nederland kleuren lichtoranje. In de verder regio ligt het aantal nieuwe coronabesmettingen onder de 7 op 100.000 inwoners.
Volledig scherm
Nog vier gemeenten in Oost-Nederland kleuren lichtoranje. In de verder regio ligt het aantal nieuwe coronabesmettingen onder de 7 op 100.000 inwoners. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

KAART | Coronabesmettingen dalen en dalen en kleurenkaart wordt lichter, maar Ommen van 0 naar 11

CHECK JOUW GEMEENTEHet aantal nieuwe coronabesmettingen in Oost-Nederland blijft afnemen. Nog maar vier gemeenten in deze regio kleuren lichtoranje, de rest zit allemaal onder de 7 nieuwe coronagevallen op 100.000 inwoners en is daarmee grijs. Ommen is na de 0 van vrijdag met de 11 van zaterdag niettemin koploper.

  1. De unieke band van Marc Houtzager met zijn paarden: ‘Hoeveel geld ik ervoor krijg is niet het belangrijkst’
    PREMIUM
    Video & audio

    De unieke band van Marc Houtzager met zijn paarden: ‘Hoeveel geld ik ervoor krijg is niet het belang­rijkst’

    Hij loopt over het terrein van zijn stallencomplex, niet als de grote heerser, maar als grote genieter. Een beetje als een pater familias. Paardrijdbroek, lange laarzen en een blauw T-shirt. En eigenlijk continu met een telefoon in zijn hand, want als er iets te handelen valt moet je er snel bij zijn. Marc Houtzager (50) gaat als springruiter naar de Olympische Spelen. Zijn derde alweer.