Coronakaart van 18 januari 2022
Volledig scherm
Coronakaart van 18 januari 2022 © LocalFocus/BRAM VAN DE BIEZEN

KAART | Coronacij­fers lijken gunstig (maar zijn het waarschijn­lijk niet)

CHECK JOUW GEMEENTEDe coronacijfers zijn vandaag verre van compleet. Zeker in Noord en Oost Gelderland is het aantal positieve testen gehalveerd ten opzichte van gisteren. Daardoor ook lijkt het er vandaag met 1796 positieve testen veel beter uit te zien dan gisteren, toen 3298 mensen in onze regio positief bleken. Maar helaas wordt later in de week waarschijnlijk een correctie doorgevoerd. 

 1. Columbia diep in de problemen, Rohda Raalte veel te sterk voor Alcides en Heino pakt uitstekend punt
  Liveblog

  Columbia diep in de problemen, Rohda Raalte veel te sterk voor Alcides en Heino pakt uitstekend punt

  Alcides won de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop en was er alles aan gelegen die zege een goed vervolg te geven op bezoek bij Rohda. Maar de promovendus uit Raalte bleek een paar maatjes te groot voor de Meppeler ploeg. Heino pakte knap een punt in en tegen Hoogeveen, terwijl Schalkhaar een belangrijke overwinning boekte op AZC. Columbia beleefde daarentegen een dramatische herstart.
 2. Dit voorspellen experts voor de economie in Oost-Nederland: ‘Geen grote crisis, wel faillissementen’
  PREMIUM
  5

  Dit voorspel­len experts voor de economie in Oost-Nederland: ‘Geen grote crisis, wel faillisse­men­ten’

  Experts voorspellen voor de economie in Oost-Nederland helemaal geen slecht jaar. We doen het in 2023 zelfs iets beter dan gemiddeld in de rest van het land. Nee, er komt geen grote economische crisis. En ja, er komen meer faillissementen. Maar dat is helemaal niet zo erg. Voor al die andere crises wordt 2023 ‘het jaar van het begin van een oplossing’, verwacht directeur Karel Heijink van werkgeversorganisatie VNO-NCW Midden.