De coronakaart van maandag 18 oktober 2021.
Volledig scherm
De coronakaart van maandag 18 oktober 2021. © Paul Rapp / Local Focus

KAART | Coronasituatie in Staphorst en omliggende plaatsen blijft zeer zorgelijk, slechts één gemeente in regio op nul

CHECK JOUW GEMEENTEStaphorst heeft als coronabrandhaard in de regio navolging gekregen van buren Dalfsen en Zwartewaterland. De drie gemeenten kleuren ook vandaag donkerrood op de coronakaart, met een hoog aantal positieve tests. Met ruim 318 positieve tests op 100.000 inwoners is Staphorst net als gisteren de landelijke uitschieter.

9 reacties

 • Arend Reiger

  1 maand geleden
  J visser, jij komt blijkbaar gratis opdagen bij je werk! Hoor het wel als je voor niks nog een baan zoekt!
 • J Visser

  1 maand geleden
  Och Fred Denekamp wat zijn de farmaceuten toch een helden. Je zou het haast geloven. Ze ontwikkelden dat vaccin alleen maar voor de centjes hoor!
 • Fred Denekamp

  1 maand geleden
  Beste mensen uit Staphorst en ongevaccineerden, Er zijn gelukkig mensen op deze aarde, gelovig en niet gelovig, die keihard gewerkt hebben aan een vaccin om ons te verlossen van deze vreselijke pandemie. Wees niet egoïstisch en en heb uw naasten lief en maak er alstublieft gebruik van. De zorgmedewerkers zullen u dankbaar zijn en ook al die mensen die al zo lang wachten op een soms levensreddende operatie. De oplossing ligt bij u!
 • J Visser

  1 maand geleden
  Het zijn niet alleen gelovigen die zich niet laten vaccineren hoor! Zelfs bij Isala zelf loopt niet gevaccineerd personeel.
 • J Kruize

  1 maand geleden
  Als ik het goed begrijp moeten er bv 15 hartoperaties worden uitgesteld door toedoen van 1 corona patiënt op de ic. Waarom is een ongevaccineerde 15 keer belangrijker dan een al of niet gevaccineerd hartpatient? Ik vind het moeilijk te bevatten en begrijp de onderstaande reacties. Ik wens de streng gelovigen veel sterkte met hun keuzes. Persoonlijk vind ik dat Jezus voldoende duidelijke boodschappen heeft gegeven. Bv goed doen mag op Sabbath.
 1. Huisarts Rouveen en predikant IJhorst bieden helpende hand bij worsteling vaccinatievragen: ‘We willen iets betekenen voor twijfelaars’
  PREMIUM

  Huisarts Rouveen en predikant IJhorst bieden helpende hand bij worsteling vaccinatie­vra­gen: ‘We willen iets betekenen voor twijfe­laars’

  Wel of geen coronaprik? Voor sommige mensen is het een worsteling, ze zitten vol vragen. Predikant en geestelijk verzorger Douwe Geertsma uit IJhorst en de Rouveense huisarts Ali Reza Pezeshki Nia bieden de helpende hand. Met het wegnemen van twijfels hopen ze dat vaccinatiegraad omhooggaat. ,,We willen iets betekenen voor de twijfelaars.”