De dagelijkse coronakaart.
Volledig scherm
De dagelijkse coronakaart. © ANP/LocalFocus

KAART | Gemeenten Kop van Overijssel vallen op in negatieve zin met veel nieuwe besmettingen

CHECK JOUW GEMEENTEEr zijn 6330 positieve tests bijgekomen in de veiligheidsregio’s IJsselland, Noord- en Oost-Gelderland en Flevoland afgelopen etmaal. Dat zijn er 1688 meer dan 24 uur eerder: toen waren het er 4642. De gemeenten in de Kop van Overijssel vallen vandaag het meest op in negatieve zin met veel nieuwe besmettingen. 

 1. Miljoenenvilla van gevallen kantoren-tycoon gaat in de verkoop (en de makelaars staan in de rij)
  PREMIUM
  4

  Miljoenen­vil­la van gevallen kantoren-ty­coon gaat in de verkoop (en de makelaars staan in de rij)

  De gevallen onroerendgoedmagnaat en voormalige kantorenkoning Ger Visser verloor alles en raakt straks ook nog zijn villa in Gorssel kwijt. De woning - waarde anderhalf tot twee miljoen euro - maakt deel uit van de afwikkeling in het faillissement van Visser en zijn Deventer kantorenfirma Eurocommerce. Visser zelf gelooft nog steeds dat het niet zover komt: ,,Ik geef nooit op.”
 2. Anne-Jet uit Genemuiden kraamt ineens bij een gevluchte Oekraïense moeder
  PREMIUM

  Anne-Jet uit Genemuiden kraamt ineens bij een gevluchte Oekraïense moeder

  En zo stond Anne-Jet Harms, de twintigjarige kraamverzorgende uit Genemuiden, ineens aan het kraambed van een voor het oorlogsgeweld in Oekraïne gevluchte vrouw. Na de geboorte van baby Andrey, met een keizersnede in Isala Zwolle, verleende Anne-Jet vijf dagen kraamzorg. ,,Heel bijzonder en enorm dankbaar om zoiets te kunnen doen, al was de taal nog wel een dingetje. Maar met Engelse woorden en de app SayHi Translate kwamen we er wel uit.’’