KAART | Lichte daling besmettingen Oost-Nederland, Almere drukt zwaar op besmettingscijfers in koploper Flevoland
CHECK JOUW GEMEENTEOost-Nederland heeft iets minder positieve tests dan gisteren (2939). Het afgelopen etmaal werden er 2830 nieuwe coronabesmettingen gemeld. In twee van de drie regio’s is het aantal positieve gevallen gestegen.
IJsselland beleeft een toename van het aantal infecties: van 758 besmettingen met covid19 gisteren tot 800 nieuwe besmettingen vandaag. In zowel Staphorst (209 per 100.000 inwoners), Raalte (198 per 100.000 inwoners) en Zwartewaterland (175 per 100.000 inwoners) zijn de cijfers procentueel gezien het meeste in deze regio. Van de grote steden in het gebied heeft Zwolle de meeste besmettingen procentueel gezien, met 159 per 100.000 inwoners. In absolute cijfers staat dit voor 36 personen die besmet zijn met covid19.
Olst-Wijhe (76,2) is sinds gisteren flink gezakt in het aantal nieuwe besmettingen. Deze dorpen komen onder de grens van 100 besmettingen per 100.000 inwoners terecht.
Flevoland
Veiligheidsregio Flevoland staat net als gisteren bovenaan als regio in de lijst met procentueel de meeste besmettingen per 100.000 inwoners. Hier werden in het afgelopen etmaal 1033 positieve testen gemeld door de GGD. Dit komt nog steeds door de gemeente Almere, die zwaar op de besmettingscijfers drukt, maar ook in Lelystad zijn het aantal besmettingen onverminderd hoog. Gisteren werden daar nog 202 besmettingen per 100.000 inwoners vastgesteld (161 in absolute cijfers) De gemeente Urk heeft in heel Flevoland het minste aantal besmettingen (151, in absolute cijfers 32).
Noord- en Oost Gelderland
De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland zakte van 1167 positieve testen naar 997 positieve testen vandaag. Lochem (186), Oldebroek (177) en Epe (157) vallen hier op met de meeste besmettingen per 100.000 inwoners. De enige gemeenten die onder de 100 besmettingen per 100.000 inwoners blijft zijn Ermelo (93 per 100.000 inwoners) en Bronkhorst (80 besmettingen per 100.000). Respectievelijk raakten in beide gemeenten 25 en 29 personen hier besmet met covid19.
Landelijk
Het RIVM heeft in het afgelopen etmaal 31.963 nieuwe coronagevallen geteld in Nederland. Dat zijn er minder dan een dag eerder, toen er op vrijdag volgens gecorrigeerde cijfers 35.521 nieuwe besmettingen vastgesteld.
In de Nederlandse ziekenhuizen liggen volgens cijfers van het RIVM momenteel 898 patiënten die opgenomen zijn in een gewoon ziekenhuisbed vanwege het coronavirus. Op de IC liggen 321 patiënten met het coronavirus.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Hoe weet je of jij hoogbegaafd bent? Een expert legt uit wat de kenmerken zijn
Twee à drie procent van de bevolking is hoogbegaafd. Zij hebben een sterk ontwikkeld brein met een IQ van 130 of meer. Maar volgens specialisten ligt het werkelijke percentage nog veel hoger. Alleen: hoe weet je of je hoogbegaafd bent? Wij vroegen expert Tessa Kieboom om raad. -
PREMIUMKaart7
Zoveel Oekraïners wonen er officieel in jouw gemeente (maar waarschijnlijk zijn het er veel meer)
Volgens het CBS hebben 27.000 Oekraïense vluchtelingen zich ingeschreven bij Nederlandse gemeenten. In werkelijkheid zijn het er waarschijnlijk veel meer. Neem bijvoorbeeld de gemeente Kampen, waar drie vluchtelingen staan ingeschreven, maar waar driehonderd Oekraïners zijn gehuisvest sinds het begin van de oorlog. -
PREMIUM
Hoe gevaarlijk is het om je batterijen niet op tijd weg te gooien?
Het komt steeds vaker voor: een brand die ontstaat door een batterij. Gooi je een boormachine of een ander elektrisch apparaat weg bij het restafval, dan kan die zomaar vlam vatten. -
PREMIUM
Een uitje in de meivakantie duur? Het kan goedkoper, laten Brenda en Camiel uit Apeldoorn zien
Een gezinsuitje in de meivakantie? Dat kan aardig in de papieren lopen. Kaartjes voor attractieparken en dierentuinen worden almaar duurder. Maar het kan best goedkoper, zeggen Brenda en Camiel Knispel, moeder en vader van Vince (6) en Sil (3). -
Voor werk verhuizen naar Curaçao of Aruba: ‘Onthoud dat het er op een eiland anders aan toe gaat’
Na je werkdag op het strand liggen met een cocktail in je hand. Het lijkt een droom, maar op bijvoorbeeld Bonaire, Curaçao en Sint Maarten kan het gewoon. Ook Nederlanders kunnen hier werken. Docent Daniël van der Bilt en accountmanager Kim Lameris van detacheringsbureau TMI leggen uit wat je van tevoren moet regelen.
-
PREMIUM4
Miljoenenvilla van gevallen kantoren-tycoon gaat in de verkoop (en de makelaars staan in de rij)
De gevallen onroerendgoedmagnaat en voormalige kantorenkoning Ger Visser verloor alles en raakt straks ook nog zijn villa in Gorssel kwijt. De woning - waarde anderhalf tot twee miljoen euro - maakt deel uit van de afwikkeling in het faillissement van Visser en zijn Deventer kantorenfirma Eurocommerce. Visser zelf gelooft nog steeds dat het niet zover komt: ,,Ik geef nooit op.” -
PREMIUMsportbytes
Emma lacht het leven toe, Harrie eet een ijsje
In de rubriek Sportbytes houden we in de gaten wat bekende sporters uit het verspreidingsgebied van de Stentor meemaken én delen op sociale media. -
PREMIUM19
Help, er komen steeds meer zzp’ers in de zorg. Met een ander salaris: ‘Je krijgt scheve gezichten’
Het aantal zzp’ers in de zorg groeit als kool. Corona deed daar nog eens een extra schep bovenop. Is dat erg? ,,Het helpt ons op geen enkele manier om de zorg van de toekomst te borgen.”