Er zijn flinke verschillen tussen gemeenten als het gaat om de vaccinatiegraad tot nu toe.
Volledig scherm
PREMIUM
Er zijn flinke verschillen tussen gemeenten als het gaat om de vaccinatiegraad tot nu toe. © fotobewerking de Stentor

KAART | Massaal vaccineren in Salland en Achterhoek, op Urk juist niet: kijk hier hoe het bij jou is

Inwoners van Salland en de Achterhoek laten zich massaal vaccineren tegen corona. In gemeenten op de Biblebelt en in Flevoland is de animo een stuk lager, met als absolute uitschieter de gemeente Urk. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM over de vaccinatiegraad in alle gemeenten en alle leeftijdsgroepen.

5 reacties

 • JS van Katwijk

  2 jaar geleden
  Vorige week mijn 2e prik gehad, hulde aan de medische wetenschap. Leef gezond, blijf weg van feesboek.
 • henk hartog

  2 jaar geleden
  Wat een waanzin om je te laten inenten tegen die Griepvirus. Leef gezond, Leef normaal, eet normaal.. Zo krijg je een sterk lichaam. Stop met deze waanzin
 • Henk Van de Kraats

  2 jaar geleden
  Hoe zit het dan met de ziekenhuis en ic opnames en sterfgevallen ten gevolge van corona van de Urkers?
 • Melle van der Meulen

  2 jaar geleden
  Uitstekend betoog. Sta jijzelf schriftelijk garant voor de bijwerkingen op lange termijn? De fabrikanten namelijk niet, die weigerden verantwoordelijkheid voor experimentele vaccins, die vervolgens tijdelijk werden toegelaten in afwachting van de bijwerkingen op langere termijn. Oftewel, de gevaccineerden zijn proefkonijn want normaal wordt een vaccin pas volledig toegelaten als langere termijn bijwerkingen bekend zijn na jaren van besloten proefnemingen. Ik wil geen proefkonijn zijn!
 • Evert Jan Geerdes

  2 jaar geleden
  Er is ca.70 % gevaccineerd. We importeren ook besmettingen via reisverkeer. Rijke landen lopen voor op de rest v.d. wereld. Besmettingen zullen blijven bestaan. Remedie iedereen vaccineren en vaccinatie-onderhoud plegen voor Covid en zijn varianten.
 1. d’Olde Veste’54 boekt belangrijke zege, Berkum slikt late domper en HHC Hardenberg maakt indruk in Volendam
  Liveblog

  d’Olde Veste’54 boekt belangrij­ke zege, Berkum slikt late domper en HHC Hardenberg maakt indruk in Volendam

  Oranje trapte al om 16.00 uur af voor het achtste finaleduel met de Verenigde Staten en dat was voor veel amateurclubs reden om de wedstrijden van hun eerste elftal te vervroegen. Dat weerhield HHC Hardenberg er niet van om in Volendam te bewijzen dat het dit seizoen meedoet om de titel. SV Urk slaagde er daarentegen niet in de derde zege op rij te boeken en VVOG kreeg een tik van Harkemase Boys. Berkum liep eveneens tegen een teleurstelling aan, terwijl d’Olde Veste’54 juist drie belangrijke punten in de wacht sleepte.
 2. Kamper derby eindigt onbeslist, SV Urk verslaat Sportlust met ruime cijfers en tik voor DVS
  Liveblog

  Kamper derby eindigt onbeslist, SV Urk verslaat Sportlust met ruime cijfers en tik voor DVS

  Na een uitstekende entree in de Derde divisie zakte SV Urk ver weg op de ranglijst. Maar in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop toonde de ploeg van Gert-Jan Karsten beterschap. Ook HHC Hardenberg heeft een uitstekende hervatting achter de rug. Dat geldt niet voor DVS’33. De club uit Ermelo verloor op eigen veld van Sparta Nijkerk. Het toetje tussen KHC en Go Ahead Kampen leverde geen winnaar op.