Het aantal positief geteste mensen in IJsselland, Flevoland en Noord- en Oost-Gelderland is maandag fors gestegen ten opzichte van zondag.
Volledig scherm
Het aantal positief geteste mensen in IJsselland, Flevoland en Noord- en Oost-Gelderland is maandag fors gestegen ten opzichte van zondag. © ANP

KAART | Meer besmettingen in Oost-Nederland, Staphorst negatieve uitschieter

coronavirusHet aantal positief geteste mensen in IJsselland, Flevoland en Noord- en Oost-Gelderland is maandag fors gestegen ten opzichte van zondag. In de gemeente Staphorst is de situatie het zorgwekkendst.

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Met wat meer draaiuren en personeel heeft De Galantijn in Zutphen zeker potentie
  PREMIUM

  Met wat meer draaiuren en personeel heeft De Galantijn in Zutphen zeker potentie

  Een jaar geleden, vlak voor de coronaperiode, namen Niels Buiting en Michiel de Rooy Restaurant De Galantijn, een begrip in Zutphen, over. De Frans-georiënteerde keuken wordt voortgezet en er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de seizoenen en streekproducten. Naast een drie tot zeven gangen verrassingsmenu staan er enkele klassieke gerechten op de kaart. Maar als we zo naar onze buren kijken, laat iedereen zich graag verrassen.