De coronakaart van zondag 31 oktober
Volledig scherm
De coronakaart van zondag 31 oktober © ANP / LocalFocus

KAART | Minder nieuwe besmettingen, maar Zwartewaterland blijft brandhaard

CHECK JOUW GEMEENTEGemeente Zwartewaterland spant ook vandaag de kroon in het aantal nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners. Hoewel de gemeente met 219,1 iets lager uitvalt dan de 236,6 van gisteren, staat de gemeente landelijk alsnog op eenzame hoogte. In totaal zijn in de afgelopen 24 uur in Oost-Nederland 958 nieuwe besmettingen gemeld, gisteren waren dit er 977.

 1. Provincies broeden nog op boete voor 246 haperende elektrische bussen van Keolis
  PREMIUM
  13

  Provincies broeden nog op boete voor 246 haperende elektri­sche bussen van Keolis

  De aanhoudende problemen met de 246 elektrische bussen van Keolis in IJssel-Vecht zijn voor de provincie Overijssel nog geen reden om in te grijpen. De provincie is - samen met Gelderland en Flevoland - opdrachtgever van het openbaar busvervoer en gunde die twee jaar geleden aan het Deventer vervoersbedrijf. Overijssel is penvoerder voor de drie provincies en zou wegens wanprestatie een boete kunnen opleggen.
 2. Geen stoffen mondkapje meer... waar kun je dan nu wel een goede kopen? (Goedkoper wordt het er niet op)
  PREMIUM
  27

  Geen stoffen mondkapje meer... waar kun je dan nu wel een goede kopen? (Goedkoper wordt het er niet op)

  Het stoffen mondkapje moet, als het aan het OMT ligt, in de ban. Ook de gekochte blauwe harmonicamaskertjes die je per 50 in de winkel kocht, zijn straks wellicht niet meer voldoende. Vrijdag wordt duidelijk of het kabinet het advies overneemt en mondkapje type 2 de standaard moet worden. Mocht jij voor de troepen uit willen lopen: waar kun je deze mondkapjes bemachtigen?