De coronakaart wordt weer verder ingekleurd.
Volledig scherm
De coronakaart wordt weer verder ingekleurd. © Marieke Mandemaker/Local Focus

KAART | Na 12 dagen weer meer dan 300 positieve tests, drie gemeenten donkeroranje

CHECK JOUW GEMEENTEHet aantal positieve coronatesten in de regio is vandaag weer gestegen. Sinds gistermorgen zijn er in totaal 333 positieve tests bijgekomen in de veiligheidsregio’s IJsselland, Flevoland en Noord- en Oost-Gelderland. Drie gemeenten voeren de lijst aan: Hardenberg, Staphorst en Kampen zitten in de donkeroranje cijfers (meer dan 28 besmettingen per 100.000 inwoners)

 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 2. DOS doet goede zaken in Kamper derby, zeges voor SC Genemuiden én SV Urk en DVS stelt opnieuw teleur
  Liveblog

  DOS doet goede zaken in Kamper derby, zeges voor SC Genemuiden én SV Urk en DVS stelt opnieuw teleur

  SV Urk beleeft een uitstekende start van de tweede seizoenshelft. De ploeg van Gert-Jan won vorige week al van Sportlust’46 en was vanmiddag ook te sterk voor VVOG. SC Genemuiden heeft eveneens drie punten mogen bijschrijven, terwijl HHC Hardenberg op bezoek bij Quick Boys twee dure punten liet liggen en DVS’33 nóg langer moet wachten op een zege. Met de Kamper derby tussen Go-Ahead en DOS kreeg deze speeldag nog een lekker toetje.