ANP
Volledig scherm
© ANP

KAART | Oost-Nederland kleurt steeds meer rood met meer dan duizend positieve tests in een etmaal

CHECK JOUW GEMEENTEOost-Nederland kleurt vandaag weer meer rood, nadat het gisteren beter leek te gaan met de coronacijfers. Vooral in Zutphen, Oldebroek, Steenwijkerland en in Voorst zijn relatief veel mensen bewezen besmet met het coronavirus. In Zutphen ligt het aantal besmettingen op 129,3 per 100.000 inwoners, in Voorst op 114 per 100.000 inwoners. Oldebroek rekent op 97,3. 

 1. Deze jonge vader boorde zijn vliegtuig in een trein vol munitie in de Achterhoek: ‘Fabelachtig, dit moet mijn familie weten’
  PREMIUM
  2

  Deze jonge vader boorde zijn vliegtuig in een trein vol munitie in de Achterhoek: ‘Fabelach­tig, dit moet mijn familie weten’

  Bij WO II-gevechten in de Achterhoek stortte ooit een Nieuw-Zeelandse piloot neer. Hij boorde zijn vliegtuig in een Duitse munitietrein, die explodeerde tot een vuurzee. Bij recente graafwerkzaamheden werden vliegtuigresten én een horloge gevonden. Vandaag krijgt een tunnel zijn naam. Dit is het verhaal over de meeslepende kamikazevlucht van piloot Raymond Cammock.
 2. Miljoenenvilla van gevallen kantoren-tycoon gaat in de verkoop (en de makelaars staan in de rij)
  PREMIUM
  4

  Miljoenen­vil­la van gevallen kantoren-ty­coon gaat in de verkoop (en de makelaars staan in de rij)

  De gevallen onroerendgoedmagnaat en voormalige kantorenkoning Ger Visser verloor alles en raakt straks ook nog zijn villa in Gorssel kwijt. De woning - waarde anderhalf tot twee miljoen euro - maakt deel uit van de afwikkeling in het faillissement van Visser en zijn Deventer kantorenfirma Eurocommerce. Visser zelf gelooft nog steeds dat het niet zover komt: ,,Ik geef nooit op.”