ANP / Local Focus
Volledig scherm
ANP / Local Focus © ANP / Local Focus

KAART | Oost-Nederland kleurt vuurrood, Zwartewaterland en Oldebroek uitschieters

CHECK JOUW GEMEENTEEr zijn 1107 mensen positief getest in de veiligheidsregio’s IJsselland, Flevoland en Noord- en Oost-Gelderland tussen gisterochtend en vanochtend. Dat zijn er 228 meer dan een etmaal eerder. De meeste besmettingen bevinden zich opnieuw in Zwartewaterland: 192,8 positieve tests per 100.000 inwoners. 

9 reacties

 • H Dekker v/d Werfhorst

  2 maanden geleden
  Welke mensen lopen allemaal met een loopneus naar de teststraat? Zijn dat de gevaccineerden? Wel raar allemaal? Ik heb het vermoeden dat deze cijfers uit de propagandamolen van de overheid komen. Ik geloof het niet meer. In mijn omgeving niemand ziek en allemaal niet-gevaccineerd?
 • Sina Hogeboom

  3 maanden geleden
  Geen geloof meer in cijfers aantallen regels en de rest van het kabinet.Het is om te huilen wat een zooitje het is geworden!!Net zo eeń bende als op tv met al die sterren die je drie keer per avond terug ziet!Dezelfde figuren.
 • Guido De Wit

  3 maanden geleden
  Sander ipv Sandra. Excuses
 • Guido De Wit

  3 maanden geleden
  Beste Sandra, bron Tweede Kamer Fleur Agema. Maar het probleem ligt hem niet in overbelasting maar het systematisch bezuinigen op de zorg gedurende 10 jaar. Gisteren motie van Haga/van der Plas voor het opschalen van de zorg/ic verworpen. Totaal gebrek aan logica. En voor de cijfers: sterfte gedurende 19 enkel AAN corona 213. Het merendeel mensen op leeftijd of onderliggende klachten. Bron RIVM. En de data liegt niet
 • Sander van Schoonhoven

  3 maanden geleden
  Beste Guido, als je uitsluitend met dat soort scorebord-cijfers bezig bent maak je je zaak niet sterker. Volgens de cijfers van oktober liggen er 1064 ongevaccineerden in het ziekenhuis op een populatie van grofweg 3 miljoen. Maakt 1 op de 2800 ongevaccineerden. Er liggen 841 gevaccineerden op een populatie van 12 miljoen gevaccineerden, maakt 1 op de ruim 14.000 gevaccineerden. Dan moet je toch kunnen concluderen dat de ongevaccineerden verhoudingsgewijs ruim oververtegenwoordigd zijn.