De coronakaart van Oost-Nederland is op dinsdag 21 september door een kleine opleving ineens een stuk minder grijs: qua gemeenten valt vooral Nunspeet (in het rode cirkeltje) op.
Volledig scherm
De coronakaart van Oost-Nederland is op dinsdag 21 september door een kleine opleving ineens een stuk minder grijs: qua gemeenten valt vooral Nunspeet (in het rode cirkeltje) op. © Jeffrey Groeneweg / LocalFocus

KAART | Opleving aantal positieve tests in Oost-Nederland, vooral in deze gemeente is het weer raak

CHECK JOUW GEMEENTEHoewel de trend nog altijd daalt, noteert Oost-Nederland vandaag behoorlijk meer positieve uitslagen van coronatests. Geen van de drie veiligheidsregio’s van de Stentor ontkomt aan een stijging, met name in Noord- en Oost-Gelderland ging het hard. Op nationaal niveau is de verwachting dat de ziekenhuisbezetting de komende tijd gaat dalen.

 1. Hoge gasprijzen raken steeds meer bedrijven in Oost-Nederland
  PREMIUM

  Hoge gasprijzen raken steeds meer bedrijven in Oost-Nederland

  De hoge gasprijzen raken steeds meer bedrijven in Oost-Nederland keihard. ,,De problemen kun je vergelijken met die van de huishoudens. Zodra je van een vast naar een variabel energiecontract gaat, krijg je te maken met hoge extra kosten. Bedrijven die dat niet kunnen doorberekenen komen dan gauw in de knel”, zegt Christian Lorist van werkgeversorganisatie VNO NCW Midden (Gelderland, Overijssel, Flevoland en Utrecht).
 2. Nieuwe domper voor Heino, Rohda Raalte maakt indruk en Columbia wacht een zwaar seizoen
  Liveblog

  Nieuwe domper voor Heino, Rohda Raalte maakt indruk en Columbia wacht een zwaar seizoen

  Columbia eindigde een paar maanden geleden op een teleurstellende achtste plaats in de eerste klasse E. De ploeg uit Apeldoorn zal dit seizoen dolgelukkig zijn met een plekje in het linkerrijtje. Ook in de derde speelronde werd er niet gewonnen. Heino en Alcides beleefden eveneens een teleurstellende middag. Rohda Raalte maakte daarentegen veel indruk door HBS naar een 0-4 nederlaag te spelen. Dat en veel meer kwam er vanmiddag voorbij in het liveblog.