De coronakaart van Oost-Nederland is op dinsdag 21 september door een kleine opleving ineens een stuk minder grijs: qua gemeenten valt vooral Nunspeet (in het rode cirkeltje) op.
Volledig scherm
De coronakaart van Oost-Nederland is op dinsdag 21 september door een kleine opleving ineens een stuk minder grijs: qua gemeenten valt vooral Nunspeet (in het rode cirkeltje) op. © Jeffrey Groeneweg / LocalFocus

KAART | Opleving aantal positieve tests in Oost-Nederland, vooral in deze gemeente is het weer raak

CHECK JOUW GEMEENTEHoewel de trend nog altijd daalt, noteert Oost-Nederland vandaag behoorlijk meer positieve uitslagen van coronatests. Geen van de drie veiligheidsregio’s van de Stentor ontkomt aan een stijging, met name in Noord- en Oost-Gelderland ging het hard. Op nationaal niveau is de verwachting dat de ziekenhuisbezetting de komende tijd gaat dalen.

  1. Horecabedrijven uit Oost-Nederland die geen coronabewijs gaan checken staan online: ‘Ik weet nergens van’
    PREMIUM
    11

    Horecabe­drij­ven uit Oost-Nederland die geen coronabe­wijs gaan checken staan online: ‘Ik weet nergens van’

    Op Facebook regent het berichten van horecaondernemers die geen coronatoegangsbewijs zullen vragen aan hun gasten. Er zijn intussen zoveel ondernemers die hun gasten niet gaan checken, dat er complete websites, kaarten en documenten online staan waarin zichtbaar is waar je als gast niet gecontroleerd gaat worden. Alleen zijn sommige ondernemers verrast door het nieuws dat ze op die lijsten gezet zijn.