Oost-Nederland kleurt flink rood op de coronakaart.
Volledig scherm
Oost-Nederland kleurt flink rood op de coronakaart. © Jeffrey Groeneweg / LocalFocus

KAART | Opnieuw veel besmettingen op Urk en in Zwartewaterland, dagrecord voor Zwolle

CHECK JOUW GEMEENTEEr zijn 1195 mensen positief getest op corona in de veiligheidsregio’s IJsselland, Flevoland en Noord- en Oost-Gelderland tussen gisterochtend en vanochtend. Dat zijn er 88 meer dan een etmaal eerder. De meeste besmettingen bevinden zich op Urk: daar werden 197,9 mensen per 100.000 inwoners positief getest, wat neerkomt 42 positieve tests. 

 1. Slob: ‘Scholen kunnen verantwoord open blijven, ondanks hoog oplopende besmettingsaantallen’
  PREMIUM
  6

  Slob: ‘Scholen kunnen verant­woord open blijven, ondanks hoog oplopende besmet­tings­aan­tal­len’

  De scholen hoeven niet dicht, ondanks de sterk oplopende besmettingscijfers en het gegeven dat al geregeld klassen naar huis worden gestuurd en soms zelfs hele scholen dagenlang de deuren sluiten wegens corona-uitbraken. ,,Het is begrijpelijk dat sommige leraren en ouders zich zorgen maken, maar ik ben ervan overtuigd dat de scholen verantwoord open kunnen blijven’’, zegt onderwijsminister Arie Slob. ,,Het OMT zegt dat ook.’’
 2. KAART | Daling aantal besmettingen zet voorzichtig door, maar vlakt af
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | Daling aantal besmettin­gen zet voorzich­tig door, maar vlakt af

  De nieuwste corona cijfers laten opnieuw een voorzichtig dalende lijn zien in de regio, maar de daling vlakt wel af. Landelijk blijft het aantal besmettingen ongeveer gelijk en laat een verwaarloosbare stijging zien met gisteren: 21.565 tegenover 21.666 vandaag. Oost Nederland, en dan met name de veiligheidsregio’s Flevoland, IJsselland en Noord- Oost Gelderland, laat in totaal 1975 positieve testen zien, tegenover 1982 gisteren.