De coronakaart van Oost-Nederland op maandag 2 augustus.
Volledig scherm
De coronakaart van Oost-Nederland op maandag 2 augustus. © ANP | LocalFocus

KAART | Regio volgt dalende trend in de coronacijfers niet, alleen IJsselland doet het anders

CHECK JOUW GEMEENTENa de goede totaalscore van zondag ligt het aantal coronabesmettingen in Oost-Nederland vandaag weer wat hoger, terwijl het landelijk juist verder daalt. Raalte zit met 50,4 besmettingen per 100.000 inwoners in de top 3 van Nederland, maar de regio IJsseland als geheel is de dip van zondag weer te boven.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.