De coronakaart van 10 oktober van deze regio.
Volledig scherm
De coronakaart van 10 oktober van deze regio. © ANP/Local Focus

KAART | Staphorst voor achtste dag op rij in het rood, ook veel positieve tests in Zwartewaterland

CHECK JOUW GEMEENTEEr zijn 258 mensen positief getest in de veiligheidsregio’s IJsselland, Flevoland en Noord- en Oost-Gelderland tussen gisterochtend en vanochtend. Dat zijn er 23 minder dan een etmaal eerder. Staphorst kleurt voor de achtste dag op rij rood op de coronakaart.

3 reacties

 • Jan van Ittersum

  4 maanden geleden
  Natuurlijk valt er iets voor te zeggen om bij vaccinatie het risico voor anderen mee te wegen, maar de overdreven reacties en de ontstane onverdraagzaamheid is wellicht de grootste epidemie van dit moment. Onze westerse samenleving was ooit beroemd om haar tolerantie. Reken daarbij dat er slechts 1 ziekenhuisbed bezet is door 1 Staphorster, (zou nu wat kunnen stijgen natuurlijk), het laatste sterfgeval was in juni. We mogen toch aannemen dat het grootse risico ligt bij de ongevaccineerde zelf?
 • Robert Zwijnenberg

  4 maanden geleden
  Beste Robbert, ik kan je alleen maar gelijk geven! Ik persoonlijk, ben klaar met de mensen die doen of het een griepje is of denken dat ze niet verantwoordelijk zijn voor de medemens. Heb uw naasten lief, dat vergeten ze heel vaak, niet iedereen in de Bible Belt.
 • Robbert Scholten

  4 maanden geleden
  Ik vind dat je rond Staphorst bijna borden moet zetten met,besmette area,als je je niet wilt laten inenten hoor je niet meer thuis in een westerse samenleving,die tijd is geweest en komt nooit meer terug,God heeft ons hersens gegeven en de gave om daar de juiste dingen mee te doen en te zorgen voor de medemens niet om hem te besmetten
 1. Twee opvallende afwezigen op Wereld Muziek Concours, waar Cadenza Twello titel verdedigt
  PREMIUM

  Twee opvallende afwezigen op Wereld Muziek Concours, waar Cadenza Twello titel verdedigt

  Met het ontbreken van het Kamper Trompetterkorps en de percussiegroep van Soli Deo Gloria uit Ommen zijn er twee opvallende afwezigen komende zomer tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Maar er ontbreken meer grote namen, zoals harmonie St. Petrus & Paulus uit Wolder, in 2017 winnaar van de concertafdeling harmonie, de koningsklasse van het WMC. Het zich niet goed kunnen voorbereiden als gevolg van corona is de voornaamste reden.