De coronakaart van 26 oktober van de Stentor-regio.
Volledig scherm
De coronakaart van 26 oktober van de Stentor-regio. © ANP/Local Focus

KAART | Staphorst weer dé coronabrandhaard van Nederland, forse stijging van ziekenhuisopnames in Oost-Nederland

CHECK JOUW GEMEENTEHet aantal besmettingen in Staphorst is in het afgelopen etmaal na enkele dagen van stabiliteit weer fors opgelopen. De gemeente mag zich opnieuw dé coronabrandhaard van Nederland noemen. Naast Staphorst kleuren vandaag ook Urk, Oldebroek, Zwartewaterland, Dalfsen en Rijssen-Holten donkerrood op de coronakaart.

11 reacties

 • José Groenheijden

  1 maand geleden
  Ik begrijp er helemaal niets meer van. Staphorst zou volgens de kop boven dit artikel nog steeds de grote corona brandhaard zijn, terwijl ik zojuist op een ander nieuwsmedium lees dat het daar nu onder controle is. Wat moeten wij nu nog geloven?. Ik ben in ieder geval benieuwd hoe het over een paar weken is, als men klaar is met het vingerwijzen naar niet-gevaccineerden. Wie zullen wij dan weer eens de schuld gaan geven?. Ik word dit geneuzel zo zat !
 • henk hartog

  1 maand geleden
  Zo, weer de brandhaard? Wanneer is deze waanzin over? Ga gezonder leven, ga gezond Eten, Gezond leven, vermijdt zoveel mogelijk junkfood van die 3 grote fast-food zaken, vermijdt gecordeerde voedsel, zoek de Zon op, ga de Bossen in, Zoek de Zee op, dat is de juiste inenting voor jouw lichaam.. EN stop nou een keer met jouw angst en die schapen gedrag. Leef gezond en eet gezond...
 • Marion Schouten

  1 maand geleden
  Als men zich bewust om wat voor reden dan ook niet laat vaccineren, geen hulp bieden in ziekenhuis, blijf dan maar thuis ziek. De IC is voor mensen die zich wèl aan de regels houden wat betreft Covid-19.
 • Martin Bolhuis

  1 maand geleden
  Bij bewust niet vaccineren dan ook niet opnemen in het ziekenhuis als dat voor corona noodzakelijk zou zijn.
 • B.J.M. Jaegers

  1 maand geleden
  Laat dat Staphorst als een bunker afsluiten!!
 1. ‘Dierenleed’ bij Stichting Wroetstal uit Epe, maar deskundigen twijfelen: ‘Context ontbreekt’
  PREMIUM
  video
  12

  ‘Dierenleed’ bij Stichting Wroetstal uit Epe, maar deskundi­gen twijfelen: ‘Context ontbreekt’

  Bijtsporen aan staart en oren, navelbreuken, kreupele varkens: Stichting De Wroetstal uit Epe is in opspraak geraakt. Camerabeelden laten volgens dierenwelzijnsorganisatie Ongehoord misstanden zien bij twee varkensstallen. De Dierenbescherming neemt het hoog op, maar wil de ernst eerst onderzoeken. Gedragsbiologe Inonge Reimers van Wageningen Universiteit twijfelt. ,,Iedere context ontbreekt.”