De coronakaart van 26 oktober van de Stentor-regio.
Volledig scherm
De coronakaart van 26 oktober van de Stentor-regio. © ANP/Local Focus

KAART | Staphorst weer dé coronabrandhaard van Nederland, forse stijging van ziekenhuisopnames in Oost-Nederland

CHECK JOUW GEMEENTEHet aantal besmettingen in Staphorst is in het afgelopen etmaal na enkele dagen van stabiliteit weer fors opgelopen. De gemeente mag zich opnieuw dé coronabrandhaard van Nederland noemen. Naast Staphorst kleuren vandaag ook Urk, Oldebroek, Zwartewaterland, Dalfsen en Rijssen-Holten donkerrood op de coronakaart.

11 reacties

 • José Groenheijden

  1 jaar geleden
  Ik begrijp er helemaal niets meer van. Staphorst zou volgens de kop boven dit artikel nog steeds de grote corona brandhaard zijn, terwijl ik zojuist op een ander nieuwsmedium lees dat het daar nu onder controle is. Wat moeten wij nu nog geloven?. Ik ben in ieder geval benieuwd hoe het over een paar weken is, als men klaar is met het vingerwijzen naar niet-gevaccineerden. Wie zullen wij dan weer eens de schuld gaan geven?. Ik word dit geneuzel zo zat !
 • henk hartog

  1 jaar geleden
  Zo, weer de brandhaard? Wanneer is deze waanzin over? Ga gezonder leven, ga gezond Eten, Gezond leven, vermijdt zoveel mogelijk junkfood van die 3 grote fast-food zaken, vermijdt gecordeerde voedsel, zoek de Zon op, ga de Bossen in, Zoek de Zee op, dat is de juiste inenting voor jouw lichaam.. EN stop nou een keer met jouw angst en die schapen gedrag. Leef gezond en eet gezond...
 • Marion Schouten

  1 jaar geleden
  Als men zich bewust om wat voor reden dan ook niet laat vaccineren, geen hulp bieden in ziekenhuis, blijf dan maar thuis ziek. De IC is voor mensen die zich wèl aan de regels houden wat betreft Covid-19.
 • Martin Bolhuis

  1 jaar geleden
  Bij bewust niet vaccineren dan ook niet opnemen in het ziekenhuis als dat voor corona noodzakelijk zou zijn.
 • B.J.M. Jaegers

  1 jaar geleden
  Laat dat Staphorst als een bunker afsluiten!!
 1. Heino pakt drie belangrijke punten, Alcides verliest voor de zesde keer op rij en kraker in 3A eindigt onbeslist
  Liveblog

  Heino pakt drie belangrij­ke punten, Alcides verliest voor de zesde keer op rij en kraker in 3A eindigt onbeslist

  Dat Alcides een overwinning goed kon gebruiken, is een understatement. Maar de ploeg uit Meppel moest vanmiddag ook haar meerdere erkennen in Hoogeveen. Heino boekte daarentegen een zeer belangrijke zege op VKW. In de eerste klasse D slaagde Columbia er niet in de eerste driepunter van het seizoen een goed vervolg te geven, terwijl de topper tussen Steenwijkerwold en Wacker geen winnaar opleverde. Dat en nog veel meer kwam vandaag voorbij in het liveblog.