De coronakaart van vandaag met de laatste cijfers van positieve coronatests van het RIVM.
Volledig scherm
De coronakaart van vandaag met de laatste cijfers van positieve coronatests van het RIVM. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

KAART | Steeds minder positieve tests in gemeenten, maar nog wel veel in Oldebroek en Putten

CHECK JOUW GEMEENTEDe registratie van positieve coronatests in De Stentor-regio laat wederom een dalende lijn zien. Lelystad heeft volgens de RIVM nauwelijks meer aangetoonde coronabesmettingen, in Ommen zijn het er vandaag zelfs nul. De uitschieters zijn nu Oldebroek en Putten.

 1. Heino pakt drie belangrijke punten, Alcides verliest voor de zesde keer op rij en kraker in 3A eindigt onbeslist
  Liveblog

  Heino pakt drie belangrij­ke punten, Alcides verliest voor de zesde keer op rij en kraker in 3A eindigt onbeslist

  Dat Alcides een overwinning goed kon gebruiken, is een understatement. Maar de ploeg uit Meppel moest vanmiddag ook haar meerdere erkennen in Hoogeveen. Heino boekte daarentegen een zeer belangrijke zege op VKW. In de eerste klasse D slaagde Columbia er niet in de eerste driepunter van het seizoen een goed vervolg te geven, terwijl de topper tussen Steenwijkerwold en Wacker geen winnaar opleverde. Dat en nog veel meer kwam vandaag voorbij in het liveblog.
 2. Heino gaat strijdend ten onder, kansloze middag voor Alcides en Rohda Raalte en ABS stunt bij Colmschate
  Liveblog

  Heino gaat strijdend ten onder, kansloze middag voor Alcides en Rohda Raalte en ABS stunt bij Colmschate

  Na een moeizame start naderde Rohda Raalte in de afgelopen weken de vorm van vorig seizoen, maar daar bleek in de uitwedstrijd tegen Purmersteijn niets van waar. Alcides beleefde eveneens een teleurstellende middag, terwijl Heino strijdend ten onder ging tegen RKAVV. In de derde klasse D leek Colmschate’33 tegen hekkensluiter ABS aan het doelsaldo te kunnen gaan werken, maar de ploeg uit Bathmen verbaasde vriend en vijand door met 0-1 te winnen.
 3. Hoge gasprijzen raken steeds meer bedrijven in Oost-Nederland
  PREMIUM

  Hoge gasprijzen raken steeds meer bedrijven in Oost-Nederland

  De hoge gasprijzen raken steeds meer bedrijven in Oost-Nederland keihard. ,,De problemen kun je vergelijken met die van de huishoudens. Zodra je van een vast naar een variabel energiecontract gaat, krijg je te maken met hoge extra kosten. Bedrijven die dat niet kunnen doorberekenen komen dan gauw in de knel”, zegt Christian Lorist van werkgeversorganisatie VNO NCW Midden (Gelderland, Overijssel, Flevoland en Utrecht).