De coronakaart van Oost-Nederland op 3 augustus.
Volledig scherm
De coronakaart van Oost-Nederland op 3 augustus. © ANP | LocalFocus

KAART | Vandaag weer minder besmettingen in de regio; maar geen enkele gemeente met nul

CHECK JOUW GEMEENTEDe nul, dus geen enkele positieve covidtest, is vandaag verdwenen uit de regio. Urk en Heerde scoren met elk één nieuwe corona-besmetting nu het beste in Oost-Nederland. In alle drie de veiligheidsregio's in dit gebied liggen de aantallen nu wel lager dan gisteren.

 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.
 2. Een kwart van de jongvolwassenen is mentaal ongezond: ‘In Oost-Nederland zegt men niet snel hoe het echt gaat’
  PREMIUM

  Een kwart van de jongvolwas­se­nen is mentaal ongezond: ‘In Oost-Nederland zegt men niet snel hoe het echt gaat’

  De mentale gezondheid van Nederlanders bereikte afgelopen halfjaar het laagste punt sinds 2001, blijkt uit cijfers van het CBS. Vooral jongvolwassenen voelen zich vaak somber, onrustig en ongelukkig. De vraag ‘Hoe gaat het echt met je?’ mag in Oost-Nederland best wat vaker gesteld worden, vinden pedagoog dr. Monique L’Hoir van GGD Noord- en Oost-Gelderland en studentonderzoeker Jolien Dopmeijer van Hogeschool Windesheim.