Coronabesmettingen blijven dalen, behalve in drie gemeenten. Nunspeet, Putten en Brummen kleuren donkeroranje. Ook in Ermelo en Bronckhorst is een lichte stijging van het aantal besmettingen.
Volledig scherm
Coronabesmettingen blijven dalen, behalve in drie gemeenten. Nunspeet, Putten en Brummen kleuren donkeroranje. Ook in Ermelo en Bronckhorst is een lichte stijging van het aantal besmettingen. © ANP

KAART | Veel gemeenten zonder besmettingen, maar Veluwe en Achterhoek vallen op in negatieve zin

CHECK JOUW GEMEENTEHet aantal nieuwe coronabesmettingen in Oost-Nederland blijft zeer laag, al zijn drie gemeenten donkeroranje gekleurd. Die bevinden zich op de Veluwe en in de Achterhoek.

 1. Boeren in het nauw gedreven: ‘Het liefst leggen we alles plat’
  PREMIUM
  VIDEO
  33

  Boeren in het nauw gedreven: ‘Het liefst leggen we alles plat’

  Voor boeren zou nagenoeg geen plek meer zijn in Nederland en dat pikken ze niet. Ze laten woensdag van zich horen in de vorm van protesten. Hoe die er uit gaan zien is nog niet duidelijk. In elk geval wordt er in Den Haag op het Malieveld gedemonstreerd. In de rest van het land zullen onder leiding van Farmers Defence Force gerichte acties worden gehouden. Ook daarvan is op dit moment onbekend wat er precies gaat gebeuren. Wel is duidelijk dat Zwolle bezoek van protesterende boeren kan verwachten.