In Warnsveld werden gehaktballen in het bos gevonden. Er bleek kauwgom in te zitten, wat voor honden zeer gevaarlijk kan zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
In Warnsveld werden gehaktballen in het bos gevonden. Er bleek kauwgom in te zitten, wat voor honden zeer gevaarlijk kan zijn. © Carla Bensink / Politie Zutphen

Kijk uit wat je hond eet in het bos! Vergiftiging kan nare gevolgen hebben

VRAAG BIJ HET NIEUWSHet is de nachtmerrie van ieder baasje: de hond die tijdens een wandeling iets eet wat foute boel blijkt te zijn. In Warnsveld zit de schrik er sinds deze week goed in nadat in een bos gehaktballen werden gevonden, waarbij het vermoeden bestond dat ze giftig waren. Hoe kun je een foute hap herkennen en wat moet je doen in zo'n situatie? 

2 reacties

  • w veilbrief

    1 jaar geleden
    Er is 1 gehaktbal door een hond gevonden en deze is nog wel uit zijn bek gehaald. Alle andere gehaktballen zijn door mensen gevonden. Knap hoor, lukt mij niet om die eerder te vinden dan mijn hond. Liggen dan ook wel lekker in het zich schijnbaar. Klopt volgens mij allemaal niet zo veel van.
  • Irene de Lange

    1 jaar geleden
    Vreemde dierenarts die adviseert honden alleen aan de lijn uit te laten. Kunnen we uitlaatplaatsen, hondenbossen en snuffelroutes gelijk wel opdoeken. Nog niet gesproken over het welzijn van de hond die nooit meer kan rennen.