Ceo Peter Poortinga van Plukon: ,,We gaan naar de scharrelkip, een kip met één ster van het Beter Leven keurmerk.”
Volledig scherm
PREMIUM
Ceo Peter Poortinga van Plukon: ,,We gaan naar de scharrelkip, een kip met één ster van het Beter Leven keurmerk.” © ANP / Henri van der Beek (fotobewerking: de Stentor)

Kippenslachter uit Wezep kondigt revolutie aan: plofkip gaat eruit in heel Europa

Pluimveevleesonderneming Plukon ging afgelopen boekjaar door het plafond van 2 miljard euro omzet. Ceo Peter Poortinga van het concern met hoofdkantoor in Wezep krijgt het er niet warm of koud van. ,,Waarvan wel? Dat Nederland als eerste in de wereld overgaat naar scharrelkip. Dat is revolutionair. En Plukon was de aanstichter.”

11 reacties

 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Het lijkt me prima,maar dan moet wel duidelijk zijn wanneer je een kip een scharrelkip mag noemen,want dat wordt door iedereen anders gezien
 • Leos Vriend

  1 maand geleden
  Nee, Amber, de verhouding hen /haan is 5 op 1. En nee, haantjes van genoemde vleeskuikenbroederijen worden niet gedood, die gaan gewoon met de hennetjes mee. Je hebt je er dus duidelijk niet in verdiept.
 • Willem Heerema

  1 maand geleden
  Beter zou nog zijn om voor nog diervriendelijker te kiezen en de gehele kippenvleesfabricage te saneren en dierlijk vlees te vervangen door plantaardig. Het blijft inhumaan hoe wij omgaan met dieren als economisch product i.p.v. als levend wezen.
 • Amber Molen

  1 maand geleden
  Het is maar waar je trots op bent...plofkip of scharrelkip...de bevruchte eieren komen uit een loods. De verhouding hennen/hanen is 70/30%, de hennetjes worden dag in dag uit besprongen. De kuikentjes komen uitgebroed in een machine en de haantjes worden op de dag van uitkomen in de versnipperaar geflikkerd...de hele vastgoedsector is een schandvlek op onze beschaving... eigenlijk is de hele veesector een schandvlek op onze beschaving. Ik heb mij erin verdiept en ben veganistisch geworden.
 • K. Kanis

  1 maand geleden
  Goede ontwikkeling? Denk nu niet dat Plukon en/of dhr Poortenaar in één keer diervriendelijker is geworden. Wees er dus maar verzekerd van dat het om de prijs blijft gaan. Let op mijn woorden!!! De prijzen zullen aanzienlijk omhoog gaan. Aan de 'nieuwe kip' valt straks meer te verdienen dan aan de kiloknallers etc. Dat is de enigste reden