Wolf. Afbeelding ter illustratie
Volledig scherm
Wolf. Afbeelding ter illustratie © ANP

Komt er een wolvenroedel naar Nederland?

Jouw regionieuws gemist?Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van woensdag 8 augustus.

WOLVEN - Vlakbij de Duitse grens is een wolvenroedel met 15 dieren neergestreken. De verwachting is dat jongere dieren uit zullen zwerven naar Nederland. Wat kunnen schapenhouders doen? Overigens is er voor het eerst in Flevoland een wolf gespot. 

VACCINEREN - Belangenvereniging Boink doet een dringende oproep: Ouders die hun kroost bij een kinderdagverblijf willen onderbrengen, moeten verplicht worden te melden of hun kind is gevaccineerd tegen gevaarlijke ziektes.

MOTORRIJDER - De motorrijder die dinsdagavond om het leven is gekomen in Kootwijkerbroek, is een 33-jarige man uit Harskamp

STROOMSTORING - Door de hitte is het aantal stroomstoringen fors toegenomen. ,In juli werden vier keer meer storingen gemeld dan in dezelfde periode vorig jaar", vertelt Jelle Wils van netwerkbeheerder Liander. 

TIJDRIJDEN - Anna van der Breggen uit Zwolle pakte het zilver bij het EK tijdrijden in Glasgow. Ellen van Dijk werd voor de derde keer op rij Europees kampioen,