Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

Lenteweer op komst: vrijdag zonnig en 13 graden

Met een beetje geluk kunnen we aankomend weekend, met de jas aan, het terras op. Dankzij een hogedrukgebied wordt het aan het einde van de week droog en zonnig, aldus weerman Michiel Severin van Weerplaza.

Die regenachtige, grauwe dagen zijn aan het einde van de week voorbij.  ,,We verwachten voor de tweede helft van de week droog weer, weinig wind en flink wat zonneschijn. Daardoor gaan de temperaturen flink omhoog. In het Oosten loopt het kwik op tot 13 en misschien zelfs 14 graden’’, vertelt de meteoroloog. 

Terrasjesweer dus! Misschien nog niet in je t- shirt, maar met je jas aan zou het zeker kunnen. Severin: ,,Die hoogste temperatuur lijkt op vrijdag te komen, maar de donderdag en de zaterdag zien er ook heel goed uit. En met een beetje geluk  de zondag ook nog. Het worden drie of vier heerlijke dagen.’’ 

Maar bij helder weer in de nacht hoort een lage temperatuur. ,,Dus er zijn behoorlijke verschillen tussen dag en nacht. In de nacht koelt het af tot rond het vriespunt’’, weet Severin. 

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)