Volledig scherm
© DCI media

LIVE | Waarschuwing: hou rekening met windstoten en extra zware ochtendspits

Weggebruikers en treinreizigers moeten vanochtend rekening houden met een drukke ochtendspits. Hoewel de echte storm voorbij is, worden er nog altijd zware windstoten verwacht. Op de wegen in Oost-Nederland is het op sommige plekken aansluiten vanochtend

Dat melden Rijkswaterstaat en de ANWB. Deelnemers aan het verkeer worden geadviseerd hun rijstijl aan te passen en rekening te houden met meer files.

Zo staan er op zowel de A1 en de A28 vanaf Apeldoorn en Harderwijk ongeveer 10 kilometer file richting Amersfoort. Op de N50 is staat er 8 kilometer langzaamrijdend verkeer richting Emmeloord ter hoogte van Kampen.   

In Gelderland en Overijssel geldt nog tot maandagmiddag 14.00 uur code geel. In Flevoland is dat tot middernacht. Er kunnen in die tijd nog zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur voorkomen.

Ook op het spoor worden de nodige problemen verwacht. Op meerdere trajecten heeft storm Ciara flink huisgehouden en schade aangebracht. Incidentenbestrijders van ProRail gaan nog de hele nacht door om de schade zoveel mogelijk te herstellen. ProRail adviseert reizigers om in de ochtend goed de reisplanners te checken.

Bomen om, tankstation verliest dak

Vandaag veroorzaakte de storm een hoop problemen in het verkeer. Zo ging de A50 tussen Zwolle en Apeldoorn op slot vanwege omgevallen bomen op de weg en waaide een deel van het dak van een tankstation weg langs de A12 tussen Den Haag en Utrecht. De ANWB waarschuwde al om de weg niet op te gaan als dit niet strikt noodzakelijk was.

Volg vandaag alles over de naweeën van de storm in ons liveblog:

  1. Roep om lockdown steeds krachtiger in regio door nalatige coronaverspreiders: ‘Wat nou als het jouw opa of oma is?’
    PREMIUM
    VIDEO

    Roep om lockdown steeds krachtiger in regio door nalatige coronaver­sprei­ders: ‘Wat nou als het jouw opa of oma is?’

    Het aan de laars lappen van de social distancing-richtlijnen doet de roep om een lockdown steeds luider klinken in de regio. Professor Pieter van Vollenhoven ziet dat Nederland zonder toezicht niet kan functioneren, columnist Özcan Akyol noemt een lockdown onvermijdelijk en ook PEC Zwolle-verdediger Bram van Polen ontsteekt in woede. ,,Denk nou eens na mensen. Gebruik die hersenpan een keer.”