Het was de afgelopen periode vaak raak, zoals 15 dode schapen hier bij Culemborg.  Op de foto laat de veearts de nog levende schapen die zwaar gewond zijn inslapen.
Volledig scherm
Het was de afgelopen periode vaak raak, zoals 15 dode schapen hier bij Culemborg. Op de foto laat de veearts de nog levende schapen die zwaar gewond zijn inslapen. © William Hoogteyling

LTO: provincies moeten beleid zwervende wolven herzien

VIDEODe land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland wil dat de provincies het wolvenbeleid herzien. Vorige week zijn ongeveer zestig schapen doodgebeten door wolven. Door zwervende wolven te verwijderen moet het dierenleed en de materiële schade drastisch worden teruggedrongen, aldus LTO Nederland.

  1. ‘Schokkende’ cijfers: bendes beroven boeren voor miljoenen aan gps-systemen, vooral in Oost-Nederland
    PREMIUM
    video

    ‘Schokkende’ cijfers: bendes beroven boeren voor miljoenen aan g­ps-systemen, vooral in Oost-Nederland

    Agrariërs worden geteisterd door Europese bendes die gps-systemen uit landbouwvoertuigen roven. In ruim een jaar tijd is meer dan 200 keer aangifte gedaan, waarvan meer dan de helft afkomstig is uit Oost-Nederland. Dat blijkt nu voor het eerst de diefstalcijfers uit heel het land zijn verzameld. De politie vindt de inventarisatie ‘schokkend’. De schade loopt in de miljoenen euro's.