Man springt uit kantelende graafmachine en overlijdt op bouwplaats in Eindhoven

VideoEen man is woensdagmorgen overleden na een ongeval met een kleine graafmachine in Eindhoven. De man was aan het werk op een bouwplaats aan de Vioolstraat toen de graafmachine kantelde en op de man terecht kwam, waardoor hij bekneld raakte.

De man vervoerde betonnen draagbalken toen de graafmachine begon te kantelen. Het slachtoffer probeerde uit de graafmachine te springen, maar hij sprong dezelfde kant op als het kantelende voertuig. Hierdoor kwam hij onder de graafmachine terecht en raakte bekneld.

Het ongeval gebeurde rond 08.35 uur. Verschillende hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter en de brandweer, kwamen ter plaatse. De Inspectie SZW, de voormalige arbeidsinspectie, onderzoekt het ongeval. Dat neemt in de regel een aantal maanden in beslag.

Nieuwbouwwijk Berckelbosch

Het ongeval gebeurde op een bouwplaats aan de Vioolstraat in het Eindhovense stadsdeel Tongelre. Aan weerszijden van de Partituurlaan, het verlengde van de Quinten Matsyslaan, verrijst daar nieuwbouwwijk Berckelbosch. Verdeeld over verschillende fases worden er een kleine duizend woningen gebouwd. 

Ontwikkelaar en bouwer Ballast Nedam heeft kort gereageerd op het tragische nieuws. ‘Tot onze ontzetting heeft zich eerder vandaag op bouwproject Berckelbosch Eindhoven een dodelijk ongeval voorgedaan. Het slachtoffer is een medewerker van Ballast Nedam. Wij verwachten met nadere mededelingen naar buiten te kunnen treden nadat de nabestaanden van het slachtoffer zijn geïnformeerd.’

Volledig scherm
Het ongeval vond plaats op een bouwplaats aan de Vioolstraat in Eindhoven. © Bert Jansen
  1. Konijnenparadijs bij Willemsoord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’
    PREMIUM
    video

    Konijnenpa­ra­dijs bij Willems­oord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’

    Met het instorten van de schuur stort ook de wereld van Anniek Overwijk in. De eigenaresse van Stichting Opvang Konijnenparadijs, net buiten Willemsoord op de grens van Friesland en Overijssel, vreest het ergste voor de bijna zeventig konijnen in de schuur. ,,Het was janken, janken en nog eens janken’’, zegt ze, als de brandweer bezig is loshangende dakdelen te verwijderen. Enkele uren later kan Anniek opgelucht ademhalen.