Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © ANP

Mannen uit Apeldoorn en Deventer blijven vast op verdenking van grootschalige hennepteelt in Oost-Nederland

Vier mannen uit Apeldoorn (36) en Deventer (38 en 48) en zonder vaste woon- of verblijfplaats (54) blijven voorlopig vastzitten op verdenking van grootschalige hennepteelt en het vormen van een criminele organisatie tussen januari 2017 en november vorig jaar.

Justitie houdt de vermeende bende verantwoordelijk voor zeker vijftien ontmantelde hennepkwekerijen in onder meer Apeldoorn, Deventer, Twello, Vriezenveen, Kampen, Warnsveld en Steenderen. Niet alle verdachten worden aan elke kwekerij gekoppeld. Verder trof de politie in dit onderzoek in garageboxen in Deventer spullen aan voor het inrichten van kwekerijen.

  1. Konijnenparadijs bij Willemsoord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’
    PREMIUM
    video

    Konijnenpa­ra­dijs bij Willems­oord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’

    Met het instorten van de schuur stort ook de wereld van Anniek Overwijk in. De eigenaresse van Stichting Opvang Konijnenparadijs, net buiten Willemsoord op de grens van Friesland en Overijssel, vreest het ergste voor de bijna zeventig konijnen in de schuur. ,,Het was janken, janken en nog eens janken’’, zegt ze, als de brandweer bezig is loshangende dakdelen te verwijderen. Enkele uren later kan Anniek opgelucht ademhalen.