Meer donoren sinds nieuwe wet: ‘Maar er is nog een lange weg te gaan’

videoEen jaar na de invoering van de nieuwe donorwet hebben 10,6 miljoen mensen van 18 jaar of ouder een eigen keuze vastgelegd in het Donorregister. Begin 2020 waren dat er nog 6,9 miljoen. ,,Een goed begin, maar er is nog een lange weg te gaan”, zegt transplantatiepatiënt Rick Besijn uit Epe.

0 reacties

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  2

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Voor veel ondernemers is het nog altijd spannend volgens gedeputeerde Eddy van Hijum van Overijssel
  PREMIUM

  Voor veel onderne­mers is het nog altijd spannend volgens gedeputeer­de Eddy van Hijum van Overijssel

  De coronacrisis is nog niet voorbij voor het hele bedrijfsleven. De economie schoot dit jaar als een pijl uit de boog, de pandemie leek afgeschud en voorbij. Maar dat is niet overal en voor iedereen zo, zegt Overijssels economie-gedeputeerde Eddy van Hijum aan de vooravond dan de Week van de Ondernemer (12 tot en met 19 november). ,,Voor een flink aantal ondernemers is het nog spannend.”