In Oost-Nederland vallen de gemeenten Meppel en Deventer op: ze staan op 1 en 2 in de landelijke ranglijst. Flevoland is de enige provincie waarin meer plasboetes zijn uitgedeeld dan vorig jaar.
Volledig scherm
In Oost-Nederland vallen de gemeenten Meppel en Deventer op: ze staan op 1 en 2 in de landelijke ranglijst. Flevoland is de enige provincie waarin meer plasboetes zijn uitgedeeld dan vorig jaar. © Cor de Kock / LocalFocus / CJIB

Meppel is wildplashoofdstad van Nederland (en zo doen de andere gemeenten in Oost-Nederland het)

CHECK JOUW GEMEENTEIn coronajaar 2020 zijn we met z’n allen een stuk minder gaan wildplassen en -poepen. In heel Nederland werden bijna tienduizend ‘plasprenten’ minder uitgedeeld dan in 2019. Twee opvallende uitschieters bevinden zich in Oost-Nederland: Meppeler agenten slingerden relatief de meeste wildplassers op de bon en Flevoland was de enige provincie waarin het totaal aantal prenten steeg. 

2 reacties

 • M.M. Bonder

  5 maanden geleden
  Ik snap niet waarom er in Nederland zo ontzettend weinig openbare toiletten zijn. In de landen om ons heen kan je veel makkelijker en goedkoop ergens een openbaar toilet vinden. Dat maakt het wildplassen soms wel noodzakelijk, zeker als de horeca dicht zit.
 • jos zoet

  5 maanden geleden
  Dit heeft enkel en alleen te maken met de inzet v.d. BOA.. Door de afgesloten horeca is er m.i. meer wildgeplast dan ooit. Als de nood hoog is, is het trottoir altijd dichtbij..De gemeenten doen niets aan openbare voorzieningen.
 1. PEC Zwolle-fans voor derde keer in korte tijd betrokken bij voetbalrellen: ‘Wij vinden dit heel vervelend’
  PREMIUM
  Update
  1

  PEC Zwol­le-fans voor derde keer in korte tijd betrokken bij voetbalrel­len: ‘Wij vinden dit heel vervelend’

  Wederom zijn supporters van PEC Zwolle betrokken geraakt bij voetbalrellen. De politie in Eindhoven pakte gisteravond 38 Zwollenaren op in de aanloop naar het uitduel tegen PSV. Het was na de uitwedstrijden tegen Go Ahead Eagles en FC Utrecht de derde keer in korte tijd dat PEC Zwolle negatief in het nieuws komt op deze manier. En dat zint de club allerminst. ,,Dit vinden we heel vervelend.’’