Lezers helpen lezers de coronacrisis door Facebookgroep
Volledig scherm
Lezers helpen lezers de coronacrisis door Facebookgroep © De Stentor

Met deze Facebookgroep helpen we elkaar de coronacrisis door!

De coronacrisis, het brengt ontzettend veel leed en last met zich mee. Maar dat is het niet alleen, deze crisis brengt ons ook dichterbij elkaar. Zo ontstaan er mooie initiatieven om elkaar te helpen. 

Vrienden die een boodschap doen, buren die de hond uitlaten of wildvreemden die een kaartje schrijven voor die ene eenzame oudere in het verzorgingstehuis zonder bezoek. De coronacrisis haalt het beste in de mens naar boven:  saamhorigheid, noaberschap. We kijken meer dan ooit naar elkaar om. 

Maar hoe weet je nou wie er hulp nodig heeft? En hoe kan iemand die hulp nodig heeft jou vinden? Om al deze oproepen, hulpvragen en noodkreten uit alle hoeken van de regio bij elkaar te brengen, heeft de Stentor een speciale Facebookgroep opgericht Lezers helpen Lezers de coronacrisis door.

Helpende hand

In deze groep willen we de iedereen in de regio de ruimte geven om deze oproepjes, verzoekjes te plaatsen, zowel met een hulpvraag als een hulpaanbod. Reik elkaar de helpende hand. 

Wc-rollen, pannenkoekenmix, hond uitlaten?

Heb jij wc-rollen genoeg maar greep je naast de pannenkoekenmix en wil je dit bijvoorbeeld ruilen? Wil je de was doen voor die ene zorgmedewerker die zich een slag in de rondte werkt? Of  kun je boodschappen doen voor iemand die het huis niet uitkomt? Ook als je zelf hulp nodig hebt, kun je dat laten weten op deze pagina!  Deel je oproep in onze speciale Facebookgroep - www.facebook.com/groups/lezershelpenlezers  

De Stentor deelt natuurlijk ook de mooiste verhalen uit de regio in deze groep.