Milieufilosoof Martin Drenthen.
Volledig scherm
PREMIUM
Milieufilosoof Martin Drenthen.

Milieufilosoof: ‘Demonstrerende boeren voeren een achterhoedegevecht’

Het landschap van Overijssel en Gelderland zonder boeren? In twee adviesrapporten aan de overheid werd dit als enige optie voor het stikstofprobleem gezien. Reduceer de veestapel, koop boeren uit; landbouw in deze provincies zou niet meer te verenigen zijn met de stikstofnormen. Hoe moet het nu verder? En hoe kijkt milieufilosoof Martin Drenthen daarnaar?

15 reacties

 • H Dekker v/d Werfhorst

  2 maanden geleden
  Eens een filosoof, altijd een filosoof! Wat een geneuzel over dat Co2. Wellicht eens gaan nadenken over de invloed van de mens in zijn geheel. Weer de boeren en weer de dieren! Wat dieren produceren wordt opgenomen door de natuur, wat mensen ontwikkelen wordt anderhalve kilometer onder de grond gestopt en breekt niet af! Teveel mensen, build back better!
 • H Wit

  2 maanden geleden
  Goed verhaal. De agrarische sector wordt in Nederland al vele decennia in de benen gehouden door de overheid met allerlei maatregelen ter bescherming tegen de wereldmarkt. Op zich prima, maar waarom dan zo ageren tegen diezelfde overheid, nu er maatregelen komen om de negatieve effecten van die bescherming tegen te gaan? Zoals de vernieling van het landschap door de ruilverkavelingen en de vernieling van onze leefomgeving door het teveel aan o.a. stikstof. Om over de slachthuizen maar te zwijgen
 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Milieufilosoof.... Bestaat dat ook al in de race van gesubsidieerd natuurbehoud?
 • Yvonne Veld

  2 maanden geleden
  Melle, het kan idd. maar zolang nog zoveel mensen niet nadenken over wat ze kopen, maakt niet uit of het nou over voedsel, kleding, plastic zooi, gif voor in de tuin, etc., etc. gaat, dan verandert er niets. Idd. wie betaalt bepaalt, zolang er vraag is, is er levering. Een fabrikant wil verdienen dus zal ook niet zo gauw uit zichzelf stoppen met produceren. Tenzij ze daar een omslag maken. Zelfs de overheid zorgt er met handelsverdragen voor dat er voedsel met troep (uit de VS) hier komt.
 • Melle van der Meulen

  2 maanden geleden
  Yvonne, we kunnen als consument wel degelijk sturen. Als laatste in de keten bepalen wij de koers. ‘Wie betaalt, bepaalt’