Boeren vertrekken na afloop van een boerenprotest in Stroe.
Volledig scherm
PREMIUM
Boeren vertrekken na afloop van een boerenprotest in Stroe. © ANP

Minder boeren, dus meer lege schappen? ‘Dat is echt stemmingmakerij’

Wat is er waar van de claims van de boeren? Kunnen we niet zonder ze, en is het inderdaad ‘no farmers, no food’, zoals Farmers Defence Force stelt? Dat blijkt vooral stemmingmakerij.

82 reacties

 • Arend van Faassen

  2 maanden geleden
  Hendrik Willemsen dank voor uw informatie. Dat is dan sinds dit jaar. Misschien kunt u mij ook vertellen waar al die soja in Nederland verbouwd wordt. Of misschien nog beter: stop met fakeberichten.
 • Hendrik Willemsen

  2 maanden geleden
  @Arend van Faassen. Nederland importeert maar heel beperkt veevoer, bijna alles komt gewoon uit Nederland. @T. IJK. Er verdwijnen ook veel akkerbouwbedrijven, simpelweg omdat die ook stikstof nodig hebben om planten te laten groeien.
 • Leos Vriend

  2 maanden geleden
  Arend, nee, die 60% is de humane consumptie. Import veevoer en andere zaken staan daar buiten.
 • T. IJK

  2 maanden geleden
  Al eens gekeken hoeveel voedsel er wordt weggegooid en hoeveel schappen er gevuld zijn met maar 1 product? De supermarkten puilen uit qua aanbod producten en is vaak te. De "lege"schappen zullen echt wel meevallen. Er wordt net gedaan of er geen boer meer over zou blijven en is nogal overtrokken. In ieder geval de vleesproducerende bedrijven reduceren lijkt mij niet verkeerd. Werkt positief door voor mens, dier en milieu.
 • Arend van Faassen

  2 maanden geleden
  Leos Vriend, voor een groot deel is die landbouwimport ook nog veevoer dat niet meer nodig is als wij geen vlees meer exporteren en voor een ander deel omdat wij niet meer genoeg hebben aan onze eigen seizoenproducten.