Matthijs de Haan, directeur van vliegveld Teuge, is verbaasd en gefrustreerd over de gang van zaken rond het Luchtvaartbesluit van de provincie Gelderland.
Volledig scherm
PREMIUM
Matthijs de Haan, directeur van vliegveld Teuge, is verbaasd en gefrustreerd over de gang van zaken rond het Luchtvaartbesluit van de provincie Gelderland. © Ronald Hissink

Minder parachutevluchten vanaf vliegveld Teuge? ‘De gevolgen hiervan zijn niet te overzien’

Vliegveld Teuge mag van de provincie Gelderland alleen doorgroeien onder voorwaarde dat er straks in de weekeinden minder parachutevluchten opstijgen. Dat zou enorme gevolgen hebben voor het Nationaal Paracentrum. ,,Het slaat nergens op om ons te minderen en dan weer ruimte te scheppen voor ander geluid.”

4 reacties

 • Robbert Scholten

  1 week geleden
  Idioot die beperkingen,slaan helemaal nergens op neen die autowegen,sportweekends,Zandvoort zwembaden en ga maar door hou toch op met overal verboden op te zetten,hitler is dood hoor
 • Ard Cools

  2 weken geleden
  Luchtsport??? Dit heeft met sport echt helemaal niets te maken. Dit is puur voor de lol CO2 uitstoten en ergerniswekkende lawaaioverlast veroorzaken. En af en toe stort er ook nog eentje neer met alle risico's van dien voor de de bevolking op de grond, zoals recentelijk een in 1943 (!) gebouwde Piper J-3 Cub in Epse, die opeens stuurloos was geworden. In plaats van te mogen doorgroeien zou vliegveld Teuge zo snel mogelijk moeten worden gesloten.
 • Elly Van Essen-Brummelkamp

  2 weken geleden
  Paracentrum Teuge is een bedrijf en dient zich ook aan alle regels te houden waaraan ieder ander bedrijf dient te voldoen. Geen bescherming van de provincie. Bij overlast moet ieder bedrijf zich houden aan de regels die gelden binnen een gemeente. Het aan de kaak stellen van overlast Paracentrum Teuge is nagenoeg onmogelijk. Dus opstellen van regels, vergunning ter visie leggen, zodat een ieder hier zijn mogelijk bezwaar c.q inbreng kenbaar kan maken!!!!! En NIET regelen door de provincie
 • K Plop

  2 weken geleden
  Wat deze meneer vergeet te vertellen dat hij van 40.000 vluchten naar 80.000 vluchten mag mits hij zich houdt aan de neiwue voorwaarden. Dus hij kan wel degelijk groeien, met een verdubbeling aan vluchten lijkt me dat een mooie start. Maar deze meneer wil en 80.000 vluchten (verdubbeling) en de paravluchten. Ik begrijp deze voorwaarden goed, wat deze meneer gaat doen is grote deel van de verdubbeling in de weekenden proppen met paravluchten, dan heeft de omgeving het gehele weekend herrie.
 1. Opa Theo redt leven van kleinzoon Deyenn (1) in Zwolle: ‘Wachten op de ambulance was geen optie’
  PREMIUM
  video
  3

  Opa Theo redt leven van kleinzoon Deyenn (1) in Zwolle: ‘Wachten op de ambulance was geen optie’

  Theo Haverkamp (62) is op die bewuste woensdag 24 maart thuis. Hij zorgt voor zijn vrouw die net een nieuwe heup heeft gekregen. Rond 13.00 uur gaat de telefoon. Het is zijn dochter, die net als hij in Windesheim woont, tussen Zwolle en Wijhe. Zijn kleinzoon Deyenn van 13 maanden is uit de kinderstoel gevallen. En het is een behoorlijke klap geweest. Theo laat alles vallen en rijdt naar de woning van zijn dochter. En dan begint een reeks gebeurtenissen die elkaar razendsnel opvolgen.
 1. Welke duistere geheimen nam Wim S. mee zijn graf in?
  Play

  Welke duistere geheimen nam Wim S. mee zijn graf in?

 2. EOD heeft handen vol aan hobby-bomzoekers: 'Levensgevaarlijk'
  Play

  EOD heeft handen vol aan hob­by-bomzoekers: 'Levensge­vaar­lijk'