Fotobewerking van Mark Harbers, bij de N35 dwars door Mariënheem.
Volledig scherm
PREMIUM
Fotobewerking van Mark Harbers, bij de N35 dwars door Mariënheem. © ANP/Ronald Hissink

Minister Harbers komt met vele ict-aanpassingen na verwarring over dodencijfers op N35

Om fouten en verwarring te voorkomen in de registratie van dodelijke ongelukken op Rijks-N-wegen, werkt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan een nieuwe data-omgeving voor het eigen ongevallensysteem. Dat laat minister Mark Harbers (VVD) weten na de onduidelijkheid die ontstond over het verschil in cijfers over dodelijke ongelukken op N-wegen die het Rijk beheert, zoals de N35. 

3 reacties

 • E Winters

  2 maanden geleden
  Het wordt ondertussen eens tijd dat de overheid mensen met verstand van zaken op de juiste posities zet. Mensen die gepruts herkennen als ze het zien. Aanstelling op basis van verdienste in de politiek is een slechte graadmeter voor zinnig praktisch beleid.
 • E Winters

  2 maanden geleden
  Mis ik hier nu de N50, of wordt die in z'n geheel meegenomen voor Flevoland ? Om conclusies uit de gegevens te kunnen trekken zijn toch echt meer kenmerken nodig. Het vermelden van het dichtsbijzijnde hectometer-paaltje lijkt mij een beter uitgangspunt dan het weg-nummer. De locaties van hectometer-paaltjes worden volgens mij ook al gebruikt voor het aansturen van hulpdiensten.
 • W. Kloppenburg

  2 maanden geleden
  Nu is het zaak om goed op te letten, VVD sjoemelaar Harbers is al eens weggestuurd vanwege het manipuleren van cijfers en dat zou hier ook zomaar weer kunnen gebeuren, gesjoemel staat immers nooit op zich.
 1. Finale Witkampers gestaakt na ongeregeldheden, doek valt voor DAVO en Heino blijft dromen van de hoofdklasse
  Liveblog

  Finale Witkampers gestaakt na ongeregeld­he­den, doek valt voor DAVO en Heino blijft dromen van de hoofdklas­se

  Witkampers was nog maar één minuut verwijderd van een overwinning op vv Doetinchem en promotie naar de tweede klasse. Maar ongeregeldheden langs en op het veld staken daar (voorlopig) een stokje voor. De ontmoeting tussen Hoonhorst en DAVO werd wél uitgespeeld, maar die zal de ploeg uit Deventer snel willen vergeten. Heino beleefde daarentegen een mooie middag en is hard op weg naar de hoofdklasse, terwijl in IJhorst de champagneflessen zelfs al zijn ontkurkt.