Peter Snijders trekt vanaf het moment dat hij het burgemeesterschap van Hardenberg inruilde voor dat van Zwolle, flink ten strijde tegen georganiseerde misdaad in de hoofdstad van Overijssel. Of de burgemeester van Zwolle net als zijn collega's in de 24 andere Overijsselse gemeenten wel eens is bedreigd, wil de gemeente Zwolle niet zeggen.
Volledig scherm
Peter Snijders trekt vanaf het moment dat hij het burgemeesterschap van Hardenberg inruilde voor dat van Zwolle, flink ten strijde tegen georganiseerde misdaad in de hoofdstad van Overijssel. Of de burgemeester van Zwolle net als zijn collega's in de 24 andere Overijsselse gemeenten wel eens is bedreigd, wil de gemeente Zwolle niet zeggen. © Frans Paalman

Minstens één op de drie Overijsselse burgemeesters en wethouders is wel eens bedreigd

Eén op de drie burgemeesters en wethouders in Overijssel is de afgelopen jaren bedreigd. Daarnaast heeft een groot aantal lokale bestuurders te maken met agressie en intimidatie. Minstens driemaal leidde dat tot veroordelingen. Dit blijkt uit onderzoek van RTV Oost.

0 reacties

 1. Politie en gemeente grijpen hard in na drugsoorlog in Zwolle: ‘Geweld moet stoppen’
  PREMIUM

  Politie en gemeente grijpen hard in na drugsoor­log in Zwolle: ‘Geweld moet stoppen’

  Kopstukken van drugsbendes in Zwolle zitten vast, criminele jeugdgroepen worden aangepakt. Politie en gemeente grijpen hard in op de drugsmarkt in de stad. Maar de vraag naar harddrugs is groter dan ooit. Daarom wordt nog meer ingezet op het ‘aanpakken’ van de gebruiker. Ook ‘nieuwkomers’ in de drugshandel wordt snel een halt toegeroepen. Politiechef Riemer van Beem: ,,We willen niet dat mensen een slaatje proberen te slaan uit de vrijgekomen markt.’’
 2. Twee boeren uit Overijssel in nieuw seizoen Boer zoekt Vrouw (en deze streekgenoten gingen hen voor)
  PREMIUM

  Twee boeren uit Overijssel in nieuw seizoen Boer zoekt Vrouw (en deze streekgeno­ten gingen hen voor)

  Het nieuwste seizoen van Boer zoekt Vrouw telt dit jaar twee boeren uit Overijssel. Dat is te zien op een overzichtskaart van het populaire televisieprogramma van KRO-NCRV, waarop twaalf tractoren zijn afgebeeld. Eén van de voertuigen lijkt boven de regio rond Hardenberg te hangen. De andere tractor staat afgebeeld op het grensgebied van Overijssel en Drenthe, in de buurt van Staphorst.
 3. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.