Volledig scherm
Op de röntgenfoto is duidelijk te zien dat het poppetje Sponge Bob Square Pants is ingeslikt. © Screenshot ABC News

Naast bierdopjes, wat slikt een mens nog meer voor 'rare dingen' in?

videoRuben, sterspeler van Lettele, heeft een beroerd etmaal meegemaakt nadat hij een bierdop had ingeslikt. Tijdens een drankspel verdween de dop in zijn keel en was een medische ingreep noodzakelijk om het scherpe ijzer te verwijderen. Maar wat verdwijnt er nog meer in de keel van een mens?

Het zijn natuurlijk vooral kinderen die er om bekend staan werkelijk van alles gedachteloos in te slikken. Het is de angst van elke ouder wanneer een kind kuchend en met steeds groter wordende ogen voor je staat. Pinda's moeten wat dat betreft alle alarmsignalen laten afgaan. Nederlandse artsen waarschuwen daar herhaaldelijk voor. En een hedendaags gevaar zijn de knoopcelbatterijen, die kennelijk ook een grote aantrekkingskracht op kinderen hebben.

Tongpiercing

Maar ook op oudere leeftijd kunnen ogenschijnlijk leuke dingen tot gevaren leiden. Zoals een meisje dat in het Groningse UMCG geopereerd moest worden omdat ze zes magneetjes in haar buik had. Ze mocht geen echte tongpiercing hebben, dus had ze er een gevonden die met magneetjes kon worden bevestigd. Maar dat werkte niet zo goed, omdat ze bij het eten en drinken makkelijk losschoten en in haar maag terecht kwamen. Door hun onderlinge aantrekkingskracht hadden die schade aan de darmen kunnen veroorzaken.

Soms doen kinderen rare dingen om maar op te vallen. Zoals het maken van een leuke video met kaneel, of een schuimmond krijgen door een wasmachinetablet in de mond te doen. Het kan allebei tot gevaarlijke situaties leiden.

Sponge Bob Squarepants

Maar er is meer: zoals een meisje in Istanboel dat een spijker had ingeslikt, wat pas dankzij een röntgenfoto werd ontdekt. Of de man die een trouwring wilde stelen en hem daarom in de winkel maar inslikte, iemand die een wieltje van een fidget spinner in de mond had gestopt, of een kind dat bleek een poppetje van Sponge Bob Squarepants in zijn keel te hebben...

 1. Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperiode
  PREMIUM
  video & foto's

  Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperio­de

  Wat snakt Nederland, met de Kop van Overijssel voorop, naar een strenge winter. Een week matige tot strenge vorst, en er kan volop worden geschaatst op de grachten en meren. Maar de fraaie beelden van een langgerekt lint schaatsers tussen de weilanden en het wuivende riet zijn zo langzamerhand nostalgie. Schaatstoertochten worden niet meer verreden. De laatste keer is zeven jaar geleden. Er ontstaat gelijk chaos op de weg en het ijs. Maar wat als Koning Winter zich nu meldt? ,,We zijn er klaar voor’’, klinkt het uit verschillende monden.
 2. Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug bij Vollenhove, op weg naar de wereldzeeën
  PREMIUM
  video & update

  Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug bij Vollenhove, op weg naar de wereld­zeeën

  Het was letterlijk passen en meten. Maar er gaan dan ook niet dagelijks reusachtige pontons met daarop een 81 meter lang zeiljacht door de Vollenhoverbrug. Nadat de duisternis over Vollenhove was gevallen, begon daar na een lange dag wachten op gunstige weersomstandigheden de reis van de bij jachtwerf Royal Huisman gebouwde Sea Eagle II, die uiteindelijk moet eindigen in het Caribische gebied.