Een molenaar aan het werk.
Volledig scherm
PREMIUM
Een molenaar aan het werk. © Cees van der Wal

Nederland heeft zijn ambachten verwaarloosd, maar we hebben er steeds meer waardering voor

Nederland heeft zijn ambachten jarenlang verwaarloosd, maar er is een kentering gaande. We waarderen het ‘echte’ handwerk steeds meer en zijn ook bereid meer te betalen voor een product dat ‘ambachtelijk’ is gemaakt. Al steekt Nederland volgens professor Arjo Klamer schril af tegen pakweg Duitsland, Italië of Japan.

 1. Vertrek Pieter Omtzigt slaat in als een bom bij CDA-prominenten uit Oost-Nederland
  PREMIUM
  Update
  11

  Vertrek Pieter Omtzigt slaat in als een bom bij CDA-prominen­ten uit Oost-Nederland

  De beslissing van Pieter Omtzigt om het CDA na 17 jaar Kamerlidmaatschap te verlaten is onder CDA-prominenten in Oost-Nederland hard aangekomen. Zij waarderen Omtzigt en delen veel van de harde kritiek die Omtzigt verwoordt in zijn uitgelekte analyse. ,,De stijl van Pieter zou meer de norm moeten worden in het CDA: Scherpte durven opzoeken, met de inhoud bezig zijn en naast mensen gaan staan.’’
 2. KAART | Veel positieve tests in Staphorst en flinke afname in Noord- en Oost-Gelderland
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | Veel positieve tests in Staphorst en flinke afname in Noord- en Oost-Gelderland

  Ook in Oost-Nederland daalt het aantal nieuwe coronabesmettingen. Tussen zaterdag- en zondagochtend werden er 243 nieuwe positieve tests gemeld. Een dag eerder waren dat er nog veertig meer. Vooral in de regio Noord- en Oost Gelderland is een flinke afname te zien. Steeds meer gemeenten kleuren grijs op de coronakaart. Staphorst is echter juist een negatieve uitschieter in de regio.