Na 17.00 uur mag er voorlopig niet meer worden gesport, wat voor de meeste zaalsporten een probleem zal worden. Maar voor elke sportclub zal doordeweeks trainen niet meer mogen in de avond.
Volledig scherm
PREMIUM
Na 17.00 uur mag er voorlopig niet meer worden gesport, wat voor de meeste zaalsporten een probleem zal worden. Maar voor elke sportclub zal doordeweeks trainen niet meer mogen in de avond. © Wout van Zoeren

Niet sporten na 17 uur? ‘Wie dat beslist, is nooit op een sportpark geweest’

De amateursport heeft flink te lijden onder de nieuwe coronamaatregelen. Hoewel er begrip is dat er iets moet gebeuren, wordt niet elke maatregel als logisch ervaren. ,,In het weekend wel overdag sporten, maar doordeweeks 's avonds trainen niet. Wie dat beslist heeft, is nooit op een sportpark geweest.” Toch stuwt het de creativiteit bij clubs naar grote hoogten.

2 reacties

  • S. Puschaner

    2 maanden geleden
    Horeca dicht dus sportvelden ook en scholen De besmetting verspreider nr. 1
  • Joost Van Zutphen

    2 maanden geleden
    De hoop is natuurlijk dat alle sportbonden vrijwillig wedstrijden en alles overdag gaan stoppen. Maar nee, de bobo's gaan dat niet besluiten in hun ivoren torentjes. Ze zouden eens een teambuilding bij ons op een IC moeten houden in plaats van in de Zeister en Papendalse bossen. Dan zouden ze vrijwillig alle sporten stopen voor die paar weekjes in de hoop op minder lijden.