Bakker Arend Kisteman van De Stadsbakker in Zwolle moet de namen van zijn broden op de schop nemen door nieuwe regels.
Volledig scherm
PREMIUM
Bakker Arend Kisteman van De Stadsbakker in Zwolle moet de namen van zijn broden op de schop nemen door nieuwe regels. © Frans Paalman

Nieuwe regels bezorgen bakker Arend uit Zwolle kopzorgen: fantasienamen voor broden niet meer toegestaan

pollBureaucratie kost het bedrijfsleven miljarden. Voorzitter Jacco Vonhof van MKB Nederland bezorgde het nieuwe kabinet al tijdens de formatie een zwartboek vol vreselijke voorbeelden, maar ook oplossingen. Dat leverde drie vermeldingen op in het regeerakkoord. Nu mouwen opstropen en aan de slag, zegt hij. ,,We zijn er nog lang niet.”

8 reacties

 • Sina Hogeboom

  4 maanden geleden
  Ja steeds gekker aan het worden,je verbaast je nergens meer over!!
 • Hans Voskamp

  5 maanden geleden
  Het is heel simpel: Er is nog nooit iemand doodgeschoten omdat'ie het woord 'pond' nog gebruikte i.p.v. 500 gram. Dus: Hou je aan je eigen benamingen en daarmee ben je goed af. Mocht er toch gezeik komen dan zet je (in minimale lettergrote) de altijd vrolijke en hippe Brusselse benaming er maar bij. Geen hond die het leest (op Otten na) en je mag rustig verwijzen naar Groningen of kinderopvang.
 • Dikkie Knecht

  5 maanden geleden
  Nederland is koploper in regels voor regels te bedenken…je wordt er toch moe van..😩
 • christien damman

  5 maanden geleden
  Daar worden dus mensen voor betaalt.
 • M Ottens

  5 maanden geleden
  Het mag wel wat duidelijker met de ingrediënten duidelijk vermeld. Bij een naam als lentebrood ga je toch zelf vragen wat erin zit? Of je wilt een etiket lezen. Jaren geleden kocht ik altijd Vikorn in de veronderstelling dat dit volkoren was, dat vond ik dan wel weer misleidend.